Θέμα

Τρεις στιγμές jazz, afro-soul και modern baroque μουσικής μαγείας στο Sani Festival

Από -

Τα ονόματα Cecile McLoren Salvant, Angelique Kidjo και Vivaldianno μας ταξιδεύουν σε ιδιαίτερους μουσικούς κόσμους και μας χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες στο Sani Resort μέσα στον Ιούλιο.

Jazz On the Hill

Την Παρασκευή, 13 Ιουλίου, το «Jazz On the Hill» φιλοξενεί για πρώτη φορά στην χώρα μας μια πρωθιέρεια του σύγχρονου jazz vocal. Η φωνή της Cecile McLorin Salvant είναι καθαρή μαγεία! Η τραγουδιστική εκφορά και η ερμηνεία της σου δίνει την αίσθηση μιας πραγματικής τζαζ ντίβας – αν και ακόμα βρίσκεται στα πρώτα στάδια της καριέρας της. Όμως για την Cecile η έννοια της «καριέρας» μετριέται διαφορετικά καθώς ξεκινάει από πολύ υψηλά στάνταρντς. Έχει καρδίσει τρία Grammy – με πιο πρόσφατο αυτό του καλύτερου τζαζ άλμπουμ για το διπλό live της «Dreams and Daggers» - και έχει κατατροπώσει τις ψηφοφορίες των κριτικών ενώ έχει πάρει και την ύψιστη τζαζ διάκριση: το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Τζαζ Διαγωνισμό Thelonious Monk. Τίποτα στο τραγούδισμα της Cecile δεν είναι τυπικό ή τυποποιημένο και η ερμηνείες της στα τζαζ στάνταρντς ή σε original συνθέσεις ξεχειλίζουν από συναίσθημα.

Sounds of the World

Την Κυριακή, 23 Ιουλίου η σκηνή του λόφου της Σάνης κυριαρχείται από την παρουσία της Angelique Kidjo. Η ντίβα από το Μπενίν ξέρει πώς να κινείται χωρίς όρια και να αγκαλιάζει όλες τις μουσικές με την ίδια ζωτική δύναμη και το ίδιο αίσθημα. Η τζαζ και η afro-pop, η σόουλ και το zouk της Καραϊβικής, η κονγκολέζικη ρούμπα και το λάτιν συμπλέουν φυσικά στη μουσική της Angelique που συνδυάζει εξίσου επιρροές από Τζέιμς Μπράουν και Τζίμι Χέντριξ, από Νίνα Σιμόν και Σαντάνα, από Μίριαμ Μακέμπα και Μάιλς Ντέιβις. Όλα αυτά γίνονται ένα πανανθρώπινο αξιακό και καλλιτεχνικό μείγμα που εκφράζει απόλυτα την Angelique Kidjo και την ανεβάζει στην κορυφή – την κάνει πραγματική σταρ πάνω στη σκηνή αλλά, ταυτόχρονα, και σύμβολο ακτιβισμού για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό δεν είναι η πραγματική τέχνη;

Classical Waves

Ο μουσικός κόσμος του Αντόνιο Βιβάλντι μέσα από ήχους, κίνηση και εικόνα. Πρέπει να το δει κανείς για να πιστέψει πόσο ζωντανό είναι το project Vivaldianno / City of Mirrors που θα απολαύσουμε στη Σάνη το Σάββατο, 28 Ιουλίου. Ο ακροατής / θεατής έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο του συνθέτη μέσα από τα αθάνατα έργα του, που ερμηνεύονται από μια πολυεθνική ορχήστρα. Στη σκηνή η μουσική, ο χορός, οι προβολές μας παρέχουν μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία και πρωτόγνωρες συγκινήσεις. Όλο αυτό το θέαμα είναι έμπνευση και έργο του συγγραφέα Michal Dvořák με τη συνδρομή του στιχουργού / λιμπρατίστα Tomáš Belko και την εικαστική / κινηματογραφική υλοποίηση του Γιαπωνέζου καλλιτέχνη Kosuke Sugimoto και μας δίνει μια ζωντανή αίσθηση του κόσμου του Βιβάλντι.