Θέμα

Τρεις Μουσικοί Αστερισμοί τον Ιούλιο στο Αστεροσκοπείο

Από -

Opera Chaotique

Μια μουσική παράσταση με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες. Ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό δίδυμο που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, με τους Γιώργο Τζιουβάρα ή Tenorman (φωνή, αφήγηση, πιάνο) και Χρήστο Κουτσογιάννη ή Voodoo Drummer (ντραμς). Μαζί τους ο Αδάμ Τσαρούχης και η Ναταλία Ρούτσολια. (Πέμπτη 12/7, 9 μ.μ.)

«Ο ήχος των Νυμφών»

Δίπλα από το ιερό των Νυμφών οι ήχοι της αρχαίας ελληνικής λύρας θα συνυπάρξουν με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα περνώντας από την αρχαία ελληνική μουσική στην παραδοσιακή και σύγχρονη. Με τους Αλίκη Μαρκαντωνάτου (αρχαιοελληνική λύρα και τραγούδι), Βασιλική Παπαγεωργίου (τραγούδι, μαντολίνο και κρουστά) και Χρυσόστομο Μπουκάλη (κοντραμπάσο). (Πέμπτη 19/7, 9 μ.μ.)

«Τραγούδια για τον Ουρανό»

Η μουσική και η αστρονομία συνομιλούν σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στον νυχτερινό ουρανό. Τραγούδια ελλήνων συνθετών σε στίχους ποιητών, εμπνευσμένων από τη νύχτα, τον ουρανό και τα ουράνια φαινόμενα, ερμηνεύονται από τους Ανδρέα Καρακότα και Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού στο τραγούδι και τον Σάκη Κοντονικόλα στο πιάνο. (Τρίτη 24/7, 9 μ.μ.)

Μετά το πέρας κάθε μουσικής εκδήλωσης ακολουθεί παρατήρηση του θερινού ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη, το οποίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 24:00. Οι πλανήτες Δίας, Κρόνος και Άρης προεξάρχουν για τον Ιούλιο στον ουρανό.Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 15:00

καθώς και Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00 – 22:30.Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3490160, 210 3490036 και [email protected]

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης