Θέμα

Το “Vinyl is Back” στην τελική του ευθεία

Από -

Η πετυχημένη γιορτή του βινυλίου τώρα πάει στο «Cine Κεραμεικός» και, για ένα τριήμερο (11, 12, 13/12), στην καρδιά της πόλης οι σωστοί μουσικόφιλοι είναι σαν στο σπίτι τους. (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13)

Όχι μόνο γιατί θα βρίσκονται μέσα στο ψάξιμο για τα αγαπημένα τους φετίχ (με τη σωστή έννοια!) αλλά και γιατί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστά συναυλιακά events ή άλλες εκδηλώσεις – ακόμα και να συμμετάσχουν σ’ αυτές.

Ανάμεσα στους χιλιάδες δίσκους βινυλίου που θα είναι προς πώλησιν, θα γίνουν θεματικές συναυλίες, θα υπάρχουν d.j. sets, και θα έχουμε προβολές, κληρώσεις, κυνήγι σπάνιων δίσκων, έξυπνες αγορές, συζητήσεις, πάρτι, πολλές εκπλήξεις και ισχυρή δόση από τα ‘80’s!

Η είσοδος είναι, φυσικά, ελεύθερη ενώ η έξοδος εξαρτάται αποκλειστικά από την καταναλωτική μας διάθεση και δυνατότητα! Εντούτοις, θα υπάρχει ένα προαιρετικό activities access pass (€ 5) που θα επιτρέπει στον κάτοχό του πλήρη πρόσβαση στις παράλληλες και ιδιαίτερες δράσεις του «Vinyl is back». Δηλαδή: ελεύθερη πρόσβαση στις συναυλίες, αγορές με έκπτωση από πάγκους εκθετών με την ειδική σήμανση, δωρεάν καφέ ή μπύρα ή αναψυκτικό, συμμετοχή σε κληρώσεις δίσκων βινυλίου και συμμετοχή σε κληρώσεις μηχανημάτων (ηχητικών, tablets κ.ο.κ.)

Συναυλίες

Παρασκευή 11/12, 7.30 μ.μ. - «Jazz Heroes Live !»

Τέσσερα κορυφαία ονόματα της ελληνικής jazz / blues σκηνής, οι Next Step Quintet, ο Γιώργος Κοντραφούρης με το Baby Trio του, η Τέρη Βακιρτζόγλου με το κουαρτέτο της Qualia, και οι Blues Revenge του Ανδρέα Γκομόζια με guest τον βετεράνο Δημήτρη Πολύτιμο στο upstage Cine Κεραμεικός. Είσοδος με το activities access pass.

Σάββατο 12/12, 7.30 μ.μ. - «80ς Live !»
Τέσσερα θρυλικά συγκροτήματα που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’80, οι No Man’ s Land, Cpt. Νέφος, Libido Blume και Χωρίς Περιδέραιο βρίσκονται εδώ, στο upstage Cine Κεραμεικός, για να φέρουν τη ροκ ουσία μιας άλλης εποχής. Είσοδος με το activities access pass

banner

Συζήτηση
Σαν προεισαγωγή, υπάρχει μια συζήτηση με θέμα «'80's και βινύλιο». Την συζήτηση θα ανοίξει η διάλεξη του Στυλιανού Τζιρίτα με θέμα "Κοινωνιολογία και σημειολογία του Αθηναϊκού Rock’n’Roll στη δεκαετία του ’80». Συντονίζει ο Μάκης Μηλάτος. (Ιανός, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, 3.30 μ.μ.)

Προβολή
Η ταινία «Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο» του Μιχάλη Καφαντάρη σε σενάριο-έρευνα του Βασίλη Γιαννόπουλου. Συμμετέχουν: Anti Troppau Council, Ανυπόφοροι, Αρνάκια, Χωρίς Περιδέραιο, Clown, FMQ, Panx Romana, Libido Blume, Villa 21 κ.α. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Cine Κεραμεικός το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 5 μ.μ., ελεύθερη είσοδος.

'80's Party
O d.j. Πέτρος Μπρατάκος της Disco Barbarella φέρνει τα αυθεντικά του Technics MK και τη δισκοθήκη του για ένα αυθεντικό βινυλιοπάρτι με όλες τις επιτυχίες '70's-'80's.

D.J. Sets
Στη διάρκεια του τριημέρου στα decks θα είναι οι μουσικοί παραγωγοί Petros Bratakos Disco Barbarella, The Wanderers, Geo Vanakos κ.ά.

Mystery Bag?
100 μαύρες σακούλες σφραγισμένες, που θα περιέχουν τουλάχιστον 5 βινύλια η καθεμιά, αποτελούν τον κορμό του μυστηριώδους παιχνιδιού βινυλίων με την επωνυμία Mystery Bag! Οι σακούλες θα στοιχίζουν από € 10 η καθεμιά, ενώ η αξία των δίσκων που περιέχει η κάθε σακούλα θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Οι λάτρεις του βινυλίου με την συμμετοχή τους στο Mystery Bag μπαίνουν ταυτόχρονα σε ένα συναρπαστικό κυνήγι 5 σπάνιων δίσκων που θα υπάρχουν μέσα στις 100 σακούλες!