Νέα

Το soundtrack της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» κυκλοφορεί σε βινύλιο

Αναπόσπαστο κομμάτι του ξεχωριστού στιλ της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς», εκτός φυσικά από τη χαρακτηριστική σκηνοθεσία του Γιάννη Οικονομίδη, είναι η πρωτότυπη μουσική της ταινίας που εμπνεύστηκε ο Γάλλος συνθέτης Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ.

Ο μουσικός ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους σύγχρονους σκηνοθέτες, όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε («Hugo») και ο Μισέλ Γκοντρί («The Science of Sleep», «Γύρνα το Μόνος Σου»), δούλεψε στενά με τον Οικονομίδη ώστε να συνθέσουν το ιδανικό μουσικό φόντο μιας ιστορίας πόθου και εκδίκησης. Στη συνέντευξη που είχε δώσει στο «α» ο Μπερνάρ μας είπε: «…παρότι έχω συνθέσει μουσική για πολλές ταινίες ένιωσα πως υπήρχε κάτι ξεχωριστό εδώ. “Κλικάραμε” και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως αποφάσισε να με εμπιστευτεί εξ ολοκλήρου στο κομμάτι της μουσικής, χωρίς ο ίδιος να επέμβει καθόλου. Αυτό, ξέρεις, είναι τρομερά σπάνιο. Έτσι, σκέφτηκα ότι ήθελα να γράψω κάτι αναπάντεχο, κάτι που δε θα περίμενε ένας θεατής να ακούσει σε μια ελληνική ταινία. Εξάλλου δε συνηθίζω να συνθέτω μουσική συνηθισμένη, μου αρέσει να της δίνω μια παραξενιά που την κάνει να ξεχωρίζει. Νομίζω πως όλοι είναι πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα κι εγώ σίγουρα απόλαυσα τη διαδικασία. Βέβαια, το καλύτερο από όλα αυτό είναι που γνώρισα τον Γιάννη, είναι σα να είμαστε φίλοι εδώ και είκοσι χρόνια!».

Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε το soundtrack της ταινίας που κυκλοφόρησε από τη Veego Records, σε μια συλλεκτική έκδοση βινυλίου που συμπεριλαμβάνει την αφίσα της ταινίας, ενώ μπορείτε να επιλέξετε να αποκτήσετε μαζί μια ειδικά σχεδιασμένη μπλούζα της «Μπαλάντας». Επισκεφτείτε εδώ το διαδικτυακό κατάστημα της Veego Records για περισσότερες πληροφορίες.

Η κυκλοφορία του δίσκου έρχεται τη στιγμή που η «Μπαλάντα» δεν αργεί να πραγματοποιήσει ην online διανομή της. Μάλιστα, για να προετοιμαστεί το έδαφος, η παραγωγή της ταινίας δημοσιεύει αποσπάσματα στο YouTube, που ανανεώνονται εβδομαδιαία.

Σχετικά Θέματα