Νέα

To Radiooooο.com είναι η ραδιοφωνική εφαρμογή που χρειάζεσαι στο lockdown σου

Από -

Αράζεις στον καναπέ και περνάς από σταθμό σε σταθμό, αλλά πέφτεις μια σε διαφημίσεις και μια σε radio friendly χιτάκια που έχεις βαρεθεί να ακούς. Δε σε εμπνέει τίποτα από την playlist σου και οι νέες κυκλοφορίες δε σε συγκινούν. Τώρα που έχουμε λίγο το κλίμα της μουσικής απόγνωσης, ας εξερευνήσουμε μια εναλλακτική εφαρμογή που δημιουργήθηκε το 2016, το Radiooοoo App, με αναπάντεχες επιλογές και ένα πραγματικά πρωτότυπο concept: μουσική από όλο τον κόσμο (από Αφρική μέχρι Γροιλανδία) και όλες τις δεκαετίες, σε ένα κλικ.

Μπορεί η ακρόαση ραδιοφώνου να ενέχει μια νοσταλγική χροιά και να έχουμε αποδεχτεί ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι ακρόασης, σε νέα (ψηφιακά) περιβάλλοντα και με νέες αξιώσεις από το μέσο καθαυτό, όμως ανακαλύπτουμε το Radiooooo με αναζωογόνηση. Είναι user friendly, δεν απαιτείται καν download της εφαρμογής – λειτουργεί κάλλιστα online, ενώ, υπάρχει συνδρομητική και απλή έκδοση του app. Είναι ένα ιδιότυπο μουσικό κουτί – χρονοκάψουλα (κάπως σαν το Tardis για τους whovians) που παραδίδει μαθήματα μουσικής ιστορίας και γεωγραφίας. Με αφετηρία το ίδιο το όνομα της εφαρμογής Radiooooo, που στα πέντε του «οοοοο» αγκαλιάζει τις όλες τις ηπείρους, ξεκινάει το μουσικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ανοιχτή πλατφόρμα με απρόσμενα πλούσιο περιεχόμενο, εξαιρετικές προτάσεις και χρήσιμες δυνατότητες εξατομίκευσης τόσο ως προς τις επιλογές και τις προτιμήσεις όσο και ως προς τις προσθήκες που μπορεί να προσφέρει σε αυτήν ο χρήστης. Πιο συγκεκριμένα, μπαίνοντας στο ψηφιακό περιβάλλον του Radiooooo επιλέγεις στο mood button τη διάθεσή σου – slow (για χαλάρωση), fast (για χορό), weird (για να ξεφύγεις). Έπειτα, πατώντας πάνω στο διαδραστικό χάρτη, επιλέγεις οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο θέλεις και μεταφέρεσαι στο χρόνο – οι επιλογές εδώ περιλαμβάνουν κάθε δεκαετία του 20ου αιώνα αλλά και το κουμπί now που αφορά στα πιο σύγχρονα ακούσματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης στο οποίο ο κάθε ακροατής μπορεί να συνεισφέρει με τις γνώσεις και τις μουσικές «αναζητήσεις» και «ανακαλύψεις» του (κάτι για το οποίο παίρνει credit φυσικά). Περισσότερο από όλα, το Radiooooo.com επιτυγχάνει να εκπλήσσει διαρκώς. Αν ανακαλύψεις σε ανύποπτο χρόνο ένα εξαιρετικό album του ’68 της βρετανικής psy rock μπάντας, Nirvana, ή πατώντας ανυποψίαστα στην Ελλάδα, ακούσεις Τέρυ Χρυσό, δεν μπορείς να πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε.

Σχετικά Θέματα