Νέα

Το Μέγαρο Μουσικής σβήνει τριάντα κεράκια σε μια διαφορετική, επετειακή συναυλία

© Χάρης Ακριβιάδης
© Χάρης Ακριβιάδης

Φέτος το Μέγαρο Μουσικής συμπληρώνει τριάντα χρόνια από τα εγκαίνια του και θα το γιορτάζει ολόκληρη τη χρονιά με μία σειρά από εκδηλώσεις. Οι εορτασμοί ξεκινούν την 21η Μαρτίου (8.30μ.μ.) με την παρουσίαση της Ενάτης Συμφωνίας του Μπετόβεν σε όργανα εποχής, από τους Μουσικούς της Καμεράτας. Η συναυλία σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου θα είναι διαθέσιμη ψηφιακά και δωρεάν σε όλα τα online κανάλια του Μεγάρου, ενώ από τις 27 Μαρτίου μία ακόμη δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη.

banner

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την συναυλία διαδραστικά, με οπτική 360ο, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε πού θα στρέψετε την προσοχή σας, μέσα από τη μαγνητοσκοπημένη εικόνα που θα λαμβάνετε από τρεις διαφορετικές κάμερες. Ο τρόπος αυτός χρησιμοποιείται πρώτη φορά για μετάδοση συναυλίας κλασικής μουσικής στην Ελλάδα, ενώ και στο εξωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί κυρίες για τη μετάδοση μεγάλων ροκ συναυλιών. Με τον τρόπο αυτό θα βρεθούμε για λίγο ξανά στο Μέγαρο, ενθυμούμενοι και την πρώτη του συναυλία στις 21 Μαρτίου 1991 με τον σολίστ της βιόλας Yuri Bachmet.

Στη συναυλία, συμπράττουν τέσσερις έλληνες μονωδοί με σημαντική πορεία στις λυρικές σκηνές του κόσμου, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης, ενώ τα πολυφωνικά μέρη της Ωδής στη Χαρά θα ερμηνεύσουν τα μέλη των Χορωδιών της ΕΡΤ (προετοιμασία-διδασκαλία: Μιχάλης Πατσέας, συνοδεία στο πιάνο: Παύλος Σιφναίος) και του Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής).

banner

Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας, της facebook σελίδας και του καναλιού του Μεγάρου στο YouTube, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΠΟΑ. Θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για ένα μήνα. Επιπλέον, το κοινό θα μπορεί να την παρακολουθήσει ελεύθερα για έναν χρόνο στην ιστοσελίδα του Μεγάρου (on demand) αλλά και στο YouTube.