Νέα

Το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη μας βάζει σε «Cosmic Rhythm»

Ένα κονσέρτο σε live streaming χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς με τη μουσική του Gurdjieff στο επίκεντρο ετοιμάζει το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ και τη Θεατρική Ομάδα Ρόδα. Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 9μ.μ. θα παρακολουθήσουμε το κονσέρτο σε εκτέλεση Τάκη Πατερέλη, ο οποίος αναπαράγει τις μελωδίες του συνθέτη σε πιάνο και φλάουτο.

banner

Αντλώντας από παραδοσιακές μελωδίες, δερβίσικη μουσική και θρησκευτικούς ύμνους από την Ασία και Βόρεια Αφρική, ο Έλληνας φιλόσοφος του Πόντου Γεώργιος Γεωργιάδης υπό το όνομα G.I. Gurdjieff ενορχήστρωσε σε συνεργασία με το μαθητή του και συνθέτη Thomas de Hartmann νέες μελωδίες, καινοτόμες, λιτές αλλά και πλούσια εκφραστικές.

Ο Πατερέλης, ξεκινώντας από jazz σπουδές και έπειτα από συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής ασχολήθηκε εκτεταμένα με το έργο του Gurdjieff, ειδικά στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Θεατρική Ομάδα Ρόδα. Μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε αρκετές δημόσιες συναυλίες με αυτήν τη θεματική, ενώ έχει κυκλοφορήσει δύο CD, τα «Cosmic Rhythm» και «Seeker».

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου | 9μ.μ. | Εισιτήρια €10 | Αγορά εδώ 

banner