Νέα

To Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκινά και πάλι τη μεταφορά θεατών από και προς τους χώρους του

© Εύη Φυλακτού
© Εύη Φυλακτού

Μετά από μια πρωτόγνωρα μεγάλη περίοδο απουσίας της τέχνης και του πολιτισμού από τη ζωή μας, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επαναφέρει τις υπηρεσίες μεταφοράς από και προς τους χώρους πραγματοποίησης των εκδηλώσεών του.

Τα πρώτα δρομολόγια μετακίνησης ξεκινούν από τις 16 Ιουνίου προς την Πειραιώς 260. Οι θεατές που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις της Πειραιώς 260, μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν το πούλμαν του Φεστιβάλ, που θα αναχωρεί την ημέρα κάθε παράστασης στις 8 μ.μ. από το Σύνταγμα, μπροστά από την είσοδο του Μετρό στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μετά τη λήξη της παράστασης, θα υπάρχει αναχώρηση προς το ίδιο σημείο.

Η είσοδος στα λεωφορεία θα είναι δυνατή από τις 7.30 μ.μ. και θα γίνεται απαραιτήτως με δελτία μετακίνησης, με δήλωση των στοιχείων του κάθε θεατή, όπως προβλέπεται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι κάτοχοι εισιτηρίων αλλά και όσοι θα αγοράσουν στο μέλλον, μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα δελτία μετακίνησης μέχρι τις 6 μ.μ. της ίδιας ημέρας, χρησιμοποιώντας το barcode του εισιτηρίου τους και μέσω ηλεκτρονικής αγοράς (εδώ), τηλεφωνικής αγοράς (2107234567) και από τα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39).

Από τις 25 Ιουνίου ξεκινά και η δυνατότητα μεταφοράς με πούλμαν προς και από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τη Μικρή Επίδαυρο. Οι θεατές που διαθέτουν εισιτήρια για τις παραστάσεις της Επιδαύρου μπορούν να αγοράζουν (με τον ίδιο τρόπο) εισιτήριο για τη μετακίνησή τους στην τιμή των 10€ με τη χρήση του barcode του εισιτηρίου. Η αγορά εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 2.30 μ.μ. της προηγούμενης ημέρας κάθε παράστασης. Η αναχώρηση θα γίνεται τις ημέρες των παραστάσεων από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος (είσοδος Μετρό), στις 5 μ.μ. και το πούλμαν θα επιστρέφει στο ίδιο σημείο.
Για το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, θα υπάρχουν πούλμαν για όλες τις παραστάσεις του καλοκαιριού, που θα ξεκινήσουν στις 26-27 Ιουνίου. Ενώ για το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το πούλμαν θα εξυπηρετήσει τις παραστάσεις: «Βάτραχοι» (9-11/7), «Ιχνευταί» (23-25/7) και «ödipus / οιδίποδας» (3-5/9).


Ο μέγιστος αριθμός ατόμων θα είναι 70 άτομα ανά όχημα, στο 85% του ποσοστού πληρότητας σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς.

banner

i Προπώληση εισιτηρίων και δελτίων: εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39), ηλεκτρονικά μέσω aefestival.gr, tickets.aefestival.gr, ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 2107234567.