Συνέντευξη

Θέμης Καραμουρατίδης: Το 2014 σε πέντε στιγμές!

Από -

Με το αρχικό σχέδιο (αυτό της καταξίωσης ως σταθερό σημείο αναφοράς για το καλό τραγούδι) να πηγαίνει περίφημα, ο Θέμης Καραμουρατίδης βάζει σε εφαρμογή ένα εναλλακτικό σχέδιο τη Δευτέρα 22/12 στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Το «Plan B», το οποίο θα παρουσιαστεί για μία και μόνο βραδιά, είναι μία solo μουσική παράσταση, για την οποία ο παραγωγικός και συνεπής συνθέτης είναι σίγουρος ότι θα τον σημαδέψει. Του ζητήσαμε να ξεχωρίσει τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές στιγμές που έζησε μέσα στο 2014 – εμείς θα είχαμε άλλες τόσες και περισσότερες να προσθέσουμε έχοντας ακούσει φέτος τα τραγούδια του από την Μποφίλιου, τη Νέγκα, τη Ζουγανέλη και άλλους.

Η συνεργασία με τη Γιώτα Νέγκα
Ο δίσκος μας «Καινούριο φιλί» και οι συναυλίες που έκανα φέτος μαζί μ’ αυτήν τη σπουδαία τραγουδίστρια μου χάρισαν πολλές σημαντικές στιγμές της χρονιάς. Για πρώτη φορά μπήκα δοκιμαστικά σε πιο λαϊκούς δρόμους κι αυτή ήταν μία πρόκληση που μου άρεσε ιδιαίτερα. Αποκόμισα μια υπέροχη συνεργασία που θα συνεχιστεί και μία υπέροχη φιλία μ’ έναν καταπληκτικό άνθρωπο.

Ο δίσκος «Πρώτες λέξεις» με τον Οδυσσέα Ιωάννου, τον Σωκράτη Μάλαμα και τη Νατάσσα Μποφίλιου
Πόσο ευτυχισμένος μπορεί να νιώσει ένα συνθέτης όταν φτιάχνει ένα δίσκο με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς, με τον αγαπημένο του τραγουδοποιό σε ρόλο τραγουδιστή και με την τραγουδίστρια που είναι πια η φωνή της ψυχής του; Τόσο ευτυχισμένος και λίγο παραπάνω νιώθω εγώ για τις «Πρώτες λέξεις», που μόλις κυκλοφόρησαν.

Η καλοκαιρινή περιοδεία με τη Νατάσσα Μποφίλιου
Έτσι κι αλλιώς, με τη Νατάσσα είμαστε πια σαν οικογένεια. Αλλά μετά απ’ αυτή την περιοδεία στη διάρκεια της οποίας κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε απίστευτες δυσκολίες αλλά και ζήσαμε τόσο σημαντικές στιγμές και τόση αγάπη από τον κόσμο, πιστεύω ότι δεθήκαμε ακόμη περισσότερο.

Η συμμετοχή στο live της Δήμητρας Γαλάνη στην Τεχνόπολη
Η Δήμητρα είναι ένα είδωλο των εφηβικών μου χρόνων. Το να με προσκαλέσει να συμμετέχω στην κεντρική της συναυλία στην Αθήνα και να μιλήσει με τόσο όμορφα λόγια για μένα και με τόση γενναιοδωρία, συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες στιγμές όχι μόνο της χρονιάς, αλλά και ολόκληρης της πορείας μου.

Το «Plan B»
Αν και δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, αυτή η μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη συγκαταλέγεται στις καθοριστικότερες στιγμές της χρονιάς που τελειώνει. Κι είναι γεμάτη από πρωτιές! Πρώτη φορά σε παράσταση μόνος, πρώτη φορά σε ρόλο κεντρικού ερμηνευτή και πρώτη φορά με συνοδεία ένα κουαρτέτο εγχόρδων. Νομίζω, λοιπόν, ότι δικαιωματικά το «Plan B» έχει θέση σ’ αυτόν το μίνι απολογισμό.

Ακούστε τα τραγούδια από το δίσκο πρώτες λέξεις σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου:

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό μουσικής