Νέα

Τα Διονύσια έγιναν 10 ετών και το γιορτάζουν!

Κωστής Μαραβέγιας © Nikolareas, Daskalakis, Poupoulidou
Κωστής Μαραβέγιας © Nikolareas, Daskalakis, Poupoulidou

Τα φετινά Διονύσια έχουν όλο το πακέτο και διοργανώνονται με σκοπό να ευχαριστήσουν κάθε λογής θεατή, αποχαιρετώντας με αισιοδοξία το καλοκαίρι και υποδεχόμενα με ελπίδα το φθινόπωρο. Το μεγάλο αυτό φεστιβάλ εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος από τις 29 Αυγούστου ως τις 12 Σεπτεμβρίου αποτελεί ένα πολιτιστικό υπερθέαμα, καθώς περιλαμβάνει πληθώρα συναυλιών, μουσικών, χορευτικών αλλά και θεατρικών παραστάσεων για κάθε ηλικία.

Στο μήνυμά του για τα Διονύσια 2021, ο ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος για την 10η επέτειο του πολιτιστικού θεσμού και προσκαλεί δημότες -και μη- να απολαύσουν χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο τις παραστάσεις και συναυλίες των προσκεκλημένων καλλιτεχνών, έπειτα από τις δύσκολες στιγμές που πέρασε πρόσφατα ο Δήμος με τις πυρκαγιές αλλά και από τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαμε όλοι αντιμέτωποι τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Με την πολύτιμη συνδρομή της Συμβούλου Πολιτισμού του Δήμου μας, Πέμης Ζούνη, και όλων των υπηρεσιακών στελεχών και συνεργατών, δημιουργήσαμε και σας παρουσιάζουμε ένα πλούσιο αλλά και ποιοτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων, με ενδιαφέρουσες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, αντάξιο του πολιτιστικού αποτυπώματος του Δήμου μας».

Μάριος Φραγκούλης
Μάριος Φραγκούλης

Ο Μάριος Φραγκούλης θα κάνει τα εγκαίνια στις 29/8 ερμηνεύοντας τραγούδια από τις πλούσιες μουσικές του συλλογές, ενώ πλάι του επίσης αξιόλογοι καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Σελεμίδου, η Μυρτώ Βασιλείου και ο Βασίλης Κούρτης θα πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό και ταυτόχρονα πολυθεματικό μουσικό πρόγραμμα.

Την επόμενη μέρα, Γιώργος Υδραίος, Μαρία Σουλτάτου και Κωνσταντίνα θα απαγγείλουν στίχους και μουσική κορυφαίων Ελλήνων ποιητών και συνθετών, αφιερώνοντας κομμάτια από τη μουσική μας παράδοση στα πλαίσια των 200 χρόνων από την απελευθέρωσή μας.

banner
Γιώτα Νέγκα
Γιώτα Νέγκα

Η σπουδαία λαϊκή φωνή της Γιώτας Νέγκα θα μας συντροφεύσει την τελευταία μέρα του καλοκαιριού (31/8) σε μία μοναδική συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας την Ευτυχία», της οποίας το πρόγραμμα θα επιμεληθεί η εξίσου δυναμική στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.

Από την άλλη, με τον Γεώργιο Βούκανο θα υποδεχτούμε τον Σεπτέμβρη και το φθινόπωρο, μέσα από μία μουσική παράσταση «Οραματισμοί - Ιωάννης Καποδίστριας» με ερμηνευτές τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Άντα Αθανασοπούλου και Κωνσταντίνο Τζέμο. Τα αφηγηματικά μέρη του έργου αποδίδουν ο Κώστας Αρζόγλου και η Χρύσα Ρώμα. Τη σκηνογραφία επιμελείται ο Γεώργιος Τρικκαλιώτης, ενώ συμμετέχει και η Χορωδία αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης υπό τη διδασκαλία της Κατερίνας Βασιλικού. Ο Πάνος Βλάχος διευθύνει την Melody Chamber Orchestra η οποία θα παρουσιάσει το έργο.

Ο Κώστας Αρζόγλου συμμετέχει στην παράσταση «Οραματισμοί - Ιωάννης Καποδίστριας»
Ο Κώστας Αρζόγλου συμμετέχει στην παράσταση «Οραματισμοί - Ιωάννης Καποδίστριας»

Στις 2/9 η Όλγα Βενέτη θα παρουσιάσει ένα ανεπανάληπτο μουσικό πρόγραμμα ερμηνεύοντας με την αισθαντική φωνή της ελληνικά αλλά και γαλλικά μουσικά… «διαμάντια» των Σουγιούλ, Γιαννίδη, Σπανού, Κραουνάκη και πολλών ακόμη διαχρονικών συνθετών.Μπορεί η ορχήστρα «Χοροσταλίτες» να παίζει το Σάββατο 4 του μήνα στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου, ωστόσο, με το παραδοσιακό της ρεπερτόριο πρόκειται να μας μεταφέρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Όλη η Ελλάδα σε έναν κύκλο» και διοργανώνεται από τον Δήμο Διονύσου αλλά και το Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις», το οποίο μάλιστα θα διαθέσει και τις σχετικές προσκλήσεις.

Τον φεστιβαλικό θεσμό θα κλείσει για φέτος ο εξαιρετικά εύθυμος και μελωδικός Κωστής Μαραβέγιας στις 12/9. Σε μια εμφάνιση η οποία θα μοιάζει περισσότερο με γιορτή παρά με συναυλία, μας καλεί να σμίξουμε και να γίνουμε ένα, απωθώντας μακριά μας τα όσα δυσάρεστα μάς φορτίζει η καθημερινότητα.

Στο μεσοδιάστημα, στα Διονύσια 2021 παρουσιάζεται και το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων Αττικής. Οι θεατρικές ομάδες των Δήμων Διονύσου, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής, Νίκαιας-Ρέντη, Μοσχάτου-Ταύρου και Αγίου Δημητρίου συμμετέχουν με τις δικές τους παραστάσεις.Για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στον «Παλιό Σταθμό Τρένου», απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων μέσω της ιστοσελίδας www.dionysiafest.gr. Η διάθεση των δωρεάν Δελτίων Εισόδου έχει ξεκινήσει από τις 9 Αυγούστου και ισχύει μέχρι την εξάντλησή τους. Για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου το διήμερο 4 και 5 Σεπτεμβρίου, η είσοδος έχει οριστεί με περιορισμένο αριθμό καθήμενων θεατών και αποκλειστικά με προσκλήσεις που διατίθενται από το Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις».