Νέα

«Stages A/Live»: Οι Bazooka κλείνουν τον φετινό κύκλο συναυλιών με ένα εκρηκτικό φινάλε στον Βόλο

© Αλέξανδρος Αβραμίδης
© Αλέξανδρος Αβραμίδης

Τον τελευταίο χρόνο ο πολιτισμός είναι ένας από τους τομείς που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία στην Ελλάδα. Ωστόσο, γίνονται όλο και περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμιση αυτής της κατάστασης. Μια από αυτές είναι και το «Stages A/Live» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

banner

Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει την ανεξάρτητη ελληνική μουσική σκηνή μέσα από μια σειρά από live συναυλίες, χωρίς θεατές, που μεταδίδονται δωρεάν από το YouTube κανάλι του. Το εγχείρημα της Στέγης επιχειρεί να στηρίξει την τοπική ανεξάρτητη μουσική σκηνή, τους καλλιτέχνες, αλλά και όλους εκείνους χωρίς τους οποίους η μουσική που αγαπάμε δεν θα έφτανε σε εμάς. Η Στέγη θα προσφέρει έτσι όχι μόνο υποστήριξη στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, αλλά προσπαθεί μέσω της μουσικής να φέρει πιο κοντά όλους όσους νοσταλγούν και θέλουν να ξαναζήσουν μνήμες από συναυλίες που μοιράστηκαν με χιλιάδες άλλους.

© Αλέξανδρος Αβραμίδης
© Αλέξανδρος Αβραμίδης

Το τέλος αυτή της ιδιότυπης σεζόν ψηφιακών συναυλιών, έρχεται την Κυριακή 16 Μαΐου (11μ.μ) για μια ακόμα βραδιά live μουσικής γεμάτη ενέργεια. Μετά από πολλές συναυλίες σε όλη την χώρα, το «Stages A/Live» κάνει την τελευταία του στάση στο Lab Art στον Βόλο. Ο δημοφιλής πολυχώρος, από το 2013 έχει φιλοξενήσει πολλά πολιτιστικά γεγονότα, όπως εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και καλλιτέχνες και συγκροτήματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως τον Γιάννη Χαρούλη, τον Φοίβο Δεληβοριά, τους Tiger Lillies και τους Monophonics.

banner

Αυτή την φορά, φιλοξενεί τους Bazooka, ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα με ελληνικό στίχο των τελευταίων ετών και οι οποίοι έχουν πραγματοποίησει περιοδείες σε Ελλάδα, Αμερική, αλλά και περισσότερες από 10 σε χώρες της Ευρώπης, όπως σε Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο. Το συγκρότημα τώρα επιστρέφει στον Βόλο, όπου και δημιουργήθηκε πριν από 13 χρόνια, για να φέρει στιγμές από garage, punk και περισσότερο rock της εγχώριας underground μουσικής σκηνής.