Θέμα

Sofar: συναυλία κάθε μήνα και σε άλλο σπίτι

So Good! So Nice!! So Far-In!!!

Από -

Βράδυ, ψηλά στη Φωκίωνος. Οι γύρω καφετέριες γεμάτες – σε λίγο θα αρχίσει το ματς. Και όμως, στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, σιγά-σιγά αρχίζει να μαζεύεται ένας κάπως διαφορετικός κόσμος. Δεν είναι οι συνήθεις φίλαθλοι. Είναι νέα παιδιά – ή και κάπως πιο ώριμα – τους ενδιαφέρει η μουσική και η τέχνη. Χαιρετιούνται κάπως διστακτικά: «εδώ γίνεται η συναυλία;» ρωτούν ο ένας τον άλλο. Σιγά-σιγά αποκτούν μεγαλύτερη οικειότητα: έχουν έρθει για να παρακολουθήσουν ένα συναυλιακό event που γίνεται σε ένα σπίτι όπως όλα τα σπίτια.
Εδώ έχουμε ένα όμορφο διαμέρισμα στον πρώτο όροφο – όχι ιδιαίτερα μεγάλο, απλά και καλλιτεχνικά διακοσμημένο. Από το σαλόνι έχουν μετακινηθεί τα «περιττά» έπιπλα και ο χώρος έχει αδειάσει για να δεχθεί σε λίγο γύρω στα 50-60 άτομα. Βολεύονται στους καναπέδες – οι περισσότεροι κάθονται σταυροπόδι στο πάτωμα – πιο λίγοι βγαίνουν στο μικρό μπαλκόνι που βλέπει στον κεντρικό δρόμο. Από εκεί ακούν τη μουσική αλλά, όπως θα αποδειχθεί σε λίγο, και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων!

«Είναι μια ακόμα συναυλία του Sofar Athens», μου λέει η γνωστή αρπίστρια Maria-Christina που επιμελείται αυτών των όμορφων events. Γνωστή μας καλλιτέχνις, με ωραία δική της μουσική, που μοιράζει τον χρόνο της σε Αθήνα και Λονδίνο, βλέπει αυτή την ιδέα να αναπτύσσεται διαρκώς – και διεθνώς. «Οι συναυλίες γίνονται μία κάθε μήνα, σε διαφορετικό χώρο και είναι μια καλή ευκαιρία ν’ ακουστεί όμορφη μουσική πάνω σε μια άλλη βάση και σχέση μουσικού και κοινού».

Ο κόσμος που ξέρει γι’ αυτές τις εκδηλώσεις έρχεται με όρεξη ν’ ακούσει καλή μουσική – και πάντα έχει την καλή διάθεση να ανταποκριθεί θετικά σε όποια έκπληξη. Τρία μικρά σετ, με γκρουπ που όλοι συναντάμε σε διαφορα joints – κυρίως από τον ευρύτερο χώρο της τζαζ που έχει μια μεγαλύτερη ευελιξία στο να κινηθεί σε σπιτικό περιβάλλον. Με μουσικούς που θα μοιραστούν με τον κόσμο θετικά vibes.

Απόψε, πρώτο γκρουπ με την εκ Νέας Υόρκης δικιά μας κιθαρίστρια / sitarίστρια Νάνα Σιμοπούλου και τον διεθνή σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη plus τον Μάνο Λούτα (κοντραμπάσο) και τον Σόλη Μπαρκή (κρουστά). Ένα πλήρες world jazz κουαρτέτο με συνθέσεις/φωτία!

banner

Μετά, μικρό διάλειμμα και παίρνουν θέση ο Σταύρος Παργινός (τσέλο) και ο Γιώργος Ταμπάκης (κιθάρα). Ατμοσφαιρική μουσική, σε european jazz στιλ – με επιπλέον χειροκρότημα σε μια-δυο περιπτώσεις που μπήκε γκολ στο εν εξελίξει ματς!

Κλείσιμο με τον εξαιρετικό μπλούζμαν Hrach Altunyan που έφερε τα πράγματα σε μια κορύφωση – συνεπικουρούμενος σε μια-δυο στιγμές από την εκπληκτική φωνή της Αγγελικής Τουμπανάκη που ήταν ανάμεσα στους φανς.

Info

Αν θέλετε πληροφόρηση και για να λαμβάνετε τα μηναία newsletter με τις ημερομηνίες των Sofar συναυλιών εγγραφείτε στο https://www.sofarsounds.com/
Για την επόμενη Sofar συναυλία (που είναι την Κυριακή 22 Νοεμβρίου) μπορείτε να κάνετε τώρα apply για την διπλή σας πρόσκληση εδώ: https://www.sofarsounds.com/athens-greece .
Στο facebook επισκεφτείτε την σελίδα και κάντε Like για να ενημερώνεστε σχετικά με το Sofar Athens στο https://www.facebook.com/sofarsoundsathensgreece 
Και το κυριότερο, αν ενδιαφέρεστε να παίξετε στο Sofar Athens ή θέλετε να φιλοξενήσετε το Sofar Athens σπίτι σας, στείλτε email στο greecesofar@gmail.com