Νέα

«Oslo World maps the world»: Ακούστε playlist από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ

Από -

Αναπολείτε και εσείς τα μουσικά φεστιβάλ, τις διεθνείς διοργανώσεις και τα line-up που μας έκαναν να συγκινούμαστε από προσμονή και χαρά; Μετά από εκατοντάδες ακυρώσεις και την επ’ αόριστον αναβολή που επιβλήθηκε στα φεστιβαλικά δρώμενα λόγω της πανδημίας, οι συναυλιακές αναμνήσεις έχουν αρχίσει να φαίνονται όλο και πιο μακρινές και η δημιουργία καινούργιων έχει μετατεθεί στο απώτερο μέλλον. Επιπλέον, την ίδια στιγμή καλλιτέχνες, διοργανωτές και άπαντες εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν μείνει κυριολεκτικά χωρίς αντικείμενο. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που διατηρούν την αισιοδοξία τους και στέκονται όσο πιο δημιουργικά γίνεται απέναντι στη «νέα» πραγματικότητα.

banner

Οι διοργανωτές του Oslo World, ενός από τα πιο πρωτοπόρα ευρωπαϊκά φεστιβάλ τα τελευταία 27 χρόνια, πιστεύουν ότι η μουσική μπορεί να έχει θετική επίδραση ακόμη και στην covid-εποχή αφού «ενισχύει τη συλλογικότητα, ηρεμεί τους φόβους και τα άγχη μας και σίγουρα μας υπενθυμίζει ότι θα έρθουν καλύτεροι καιροί». Δημιούργησαν, λοιπόν, την εφαρμογή «Maps the World», η οποία σε format θυμίζει πολύ το Radiooooo App αλλά με ένα γνήσια πρωτότυπο concept. Ζήτησαν από διοργανωτές φεστιβάλ από όλο τον κόσμο να μοιραστούν από μια playlist που περιλαμβάνει το top 20 των πιο αντιπροσωπευτικών τραγουδιών από το κάθε φεστιβάλ, τόσο από καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν όσο και τη μουσική που τους εμπνέει για το μέλλον.

Στο διαδραστικό χάρτη κάθε πινέζα αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή διοργάνωση. Μέχρι στιγμής, έχουν προστεθεί λίστες από 87 φεστιβάλ της Ευρώπης, 18 της Αφρικής, 19 της Λατινικής Αμερικής, 7 της Ασίας, 6 της Μέσης Ανατολής, 5 της Βορείου Αμερικής και 2 της Ωκεανίας. Ωστόσο, η δημιουργική ομάδα του Oslo World Maps the World συνεχίζει τις προσθήκες κάθε εβδομάδα. Η εφαρμογή προσφέρει άπειρες δυνατότητες για μουσική εξερεύνηση, πλούσιο νέο υλικό για τις μέρες της καραντίνας και νέες ιδέες για το bucket list με τα φεστιβάλ που θέλουμε να γυρίσουμε. Καλή ακρόαση!

banner

Σχετικά Θέματα