Νέα

Οι Shame επιστρέφουν για μια λυτρωτική βραδιά επανένωσης

Από -

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου οι Shame επιστρέφουν για μια εκρηκτική εμφάνιση στο Fuzz Live Music Club. Η εμφάνισή τους στο Release Athens το 2019 (Iggy Pop, James), ήταν η καλύτερη γνωριμία που θα μπορούσαμε να έχουμε με την πεντάδα από το Νότιο Λονδίνο που θεωρείται ήδη μία από τις κορυφαίες νέες μπάντες των τελευταίων χρόνων.

Ενηλικιώθηκαν πρακτικά on stage περιοδεύοντας ασταμάτητα. Αυτό σε συνδυασμό με έναν εκπληκτικό frontman, τον Charlie Steen, έφερε μια απίστευτη ενεργητικότητα στις ζωντανές εμφανίσεις τους, που το ελληνικό κοινό ανακαλεί κάθε φορά που σκέφτεται τις προ-Covid συναυλιακές αναμνήσεις. Το ντεμπούτο τους, «Songs of Praise» (2018), τους τοποθέτησε στην κορυφή ενός νέου κύματος από post-punk βρετανικές μπάντες και έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Η αναγκαστική αποχή από τις συναυλίες αποδείχθηκε για τους Shame η τέλεια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και παραγωγή νέου υλικού.

Παιδί αυτής της εσωστρέφειας, το πανίσχυρο και ασυμβίβαστο «Drunk Tank Pink» (2021) με παραγωγό τον James Ford (Arctic Monkeys, Florence and the Machine, Foals, Jessie Ware, Gorillaz κ.ά), που φανερώνει την τεράστια διεύρυνση του ηχητικού τους οπλοστασίου. Το δεύτερο album τους είναι γεμάτο ιδέες, κοφτερές κιθάρες και νεύρο. «Όταν σταματά η μουσική, μένεις με την απόλυτη σιωπή και την καθημερινή πραγματικότητα. Και ο δίσκος είναι βασισμένος σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα δύο» , εξομολογείται ο Charlie Steen και στην πρώτη ακρόαση, ξέρεις ήδη για τι πράγμα μιλάει.

banner

To 2019 δεσμεύτηκαν ότι η δεύτερη συναυλιακή μας συνάντηση δεν θα αργούσε. Στο μεταξύ μεσολάβησαν πολλά αλλά η επιστροφή στις συναυλίες με ένα συγκρότημα σαν τους Shame κάνει ακόμα πιο ευτυχή τη συγκυρία της λυτρωτικής επανένωσης με τη μουσική και μεταξύ μας. Η προπώληση ξεκινά στα 22 ευρώ (early bird) αλλά οι τιμές των εισιτηρίων θα αναδιαμορφωθούν, οπότε, think fast!