Θέμα

Οι noise rockers Psychedelic Trips To Death σε 10 τραγούδια (mixcloud)

Από -

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος έφτιαξε αποκλειστικά για το «α» το mixtape των τραγουδιών που ορίζουν τον ήχο της μπάντας ενόψει της σαββατιάτικης εμφάνισής τους στο SKG Fest.

Πέντε χρόνια πριν, ένα αργό απόγευμα χαζέματος στα social, «έσκασε» στο feed μου η αναγγελία ενός νέου τραγουδιού από μια νέα μπάντα. Το κομμάτι λεγόταν «Within My Head» και το συγκρότημα Psychedelic Trips To Death, που λίγους μήνες πριν είχε κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του με τίτλο «Malibu». Παντελώς άγνωστοι σε εμένα, κόλλησα αμέσως με το θορυβώδες post punk τους ακούγωντας ασταμάτητα το κομμάτι ως τη συναυλία που είχαν συμπτωματικά είχαν εκείνη τη βδομάδα στο 6 dogs. Εν ολίγοις, η εμφάνισή τους τότε έχει μείνει στο μυαλό ως μία από τις καλύτερες που έχω δει, κάτι που μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, με «προσηλύτισε» όμως στον ήχο τους μέχρι σήμερα.

Άριστοι γνώστες της μουσικής, όλο και σε κάποιο μπαρ του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα τους βρείτε να παίζουν, ήταν αναπόφευκτο να τους ζητήσω να επιλέξουν τα τραγούδια που καθόρισαν το μουσικό τους στιλ. Ο τραγουδιστής της μπάντας Κωνσταντίνος Ιωσηφίδης επέλεξε δέκα τραγούδια που αφήνουμε εκείνον να παρουσιάσει:

«Τα  10 αυτά κομμάτια είναι τα πρώτα τα οποία σκέφτηκα. Βρίσκονται ανάμεσα σε πολλά άλλα τα οποία μας επηρέασαν, κυρίως στην αρχή μας. Με το πρώτο άκουσμα βιώνεις μια εσωτερική αλλαγή,όχι απαραίτητα όσον αφορά τον ήχο αλλά τον τρόπο αντίληψης της μουσικής. Η ειλικρίνεια στο περιεχόμενο και στον τρόπο έκφρασης εκπληρώνει την ανάγκη ταύτισης, κάνοντας κάποια κομμάτια μέρος μας.»

Ακούστε εδώ το mixtape:

Σχετικά Θέματα

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης