Νέα

Οι μουσικές στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Από -

Ένα «απόσταγμα» καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που, εκ των πραγμάτων και των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε, δεν μπορεί παρά να είναι «υποσύνολο» των αρχικά σχεδιασμένων εκδηλώσεων. «Υποσύνολο» είναι και ο τίτλος που επιλέχθηκε για να χαρακτηρίσει τις φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ που θα γίνουν στο Ηρώδειο και στα δύο Θέατρα της Επιδαύρου.

Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι μουσικό και περιλαμβάνει επιλεγμένες παραστάσεις. Το Ηρώδειο ξεκινάει 15-16/7 με το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Τους προβολείς στήσε» και συνεχίζει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με τον Γιώργο Πέτρου και «Γκαλά Μπετόβεν» ενώ στη συνέχεια η Μόνικα μας δείχνει πως «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο». Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με την Ζωή Τσόκανου και τον Σίμο Παπάνα ερμηνεύει έργα Μπάρτοκ και Βιβάλντι και η Εθνική Λυρική Σκηνή κάνει Δύο γκαλά όπερας. Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης είναι οι «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» και μετά η Καμεράτα, με τον Γιώργο Πέτρου και την Μαριάννα Κάλμπαρη θα παρουσιάσουν τη όπερα «Η επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι και, τέλος η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον Στέφανο Τσιαλή για τα «250 χρόνια Μπετόβεν» θα παίξουν έργα Μπετόβεν και Σοστακόβιτς.

Το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου έχει πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με Αλκίνοο Ιωαννίδη, το γκρουπ του Μιχάλη Καλκάνη με Haig Yazdjian και Γιάννη Αναστασάκη, την Ομάδα Ραφή με Nova Melancholia και Μιχάλη Σιγανίδη, την «Ανθρώπινη φωνή» του Πουλένκ και τους Primavera en Salonico με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τη Lamia Bediui.
Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι παρακάτω:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Σχετικά Θέματα