Focus

Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα (22/06-28/06)

Από -

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση των Voltnoi και Quetempo και την παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, το Movement Radio διανύει αισίως τον έβδομο μήνα μετάδοσής του. Αναπόσπαστο πια κομμάτι της καθημερινής ζωής, ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός χτυπά στους παλμούς της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στους ρυθμούς των νέων, φρέσκων καλλιτεχνών που μας δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια.

250 διαφορετικοί παραγωγοί χρησιμοποιούν το στούντιο της Στέγης για να χαρίσουν στους ακροατές τους υπέρτατες εκπομπές, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλομορφία. Το στούντιο έχει επίσης φιλοξενήσει guests από 30 χώρες, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την Αθήνα και την Μεσόγειο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Movement Radio παρουσιάζει προτάσεις εκπομπών που μπορείτε να ακούσετε αυτή την εβδομάδα και μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του, προτείνει επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας για να τις (ξανά)ακούσετε.

banner

5 εκπομπές για αυτή την εβδομάδα

Μάνος Σάκλας | Τρίτη 22 Ιουνίου, 10-11 μ.μ.

Την εκπομπή του στο Movement radio παρουσιάζει ο Μάνος Σάκλας, ένας καλλιτέχνης που ασχολείται με την ηλεκτροακουστική μουσική σύνθεση και τις ραδιοφωνικές παραγωγές. Οι συνθέσεις του συνήθως συνοδεύονται από οπτικά μέσα και κείμενα. Αυτή την εβδομάδα, ο Μάνος φιλοξενεί στο στούντιο τον Jacob Kierkegaard (σημαντική προσωπικότητα στον χώρο του σύγχρονου sound art) και συζητούν για την ακρόαση, την ψυχοακουστική, τα field recordings, τις αχαρτογράφητες περιοχές του ήχου και τις ανοίκειες μουσικές εμπειρίες.

Jim Bull | Τετάρτη 23 Ιουνίου, 10-11 μ.μ.

Ο Jim Bull είναι ο άνθρωπος πίσω από το μπλογκ Mutantsounds και μεγάλος συλλέκτης DIY, post-punk, βιομηχανικής και πειραματικής μουσικής. Αυτή την Τετάρτη μας ταξιδεύει στον κόσμο του minimal synth και των πειραματισμών στην μουσική των 80’s με επιλεγμένα και απροσδόκητα κομμάτια.

Poor J’ Darr | Πέμπτη 24 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.

Ο Poor J’Darr είναι ένας νεαρός, ανερχόμενος και φιλόδοξος Αθηναίος παραγωγός που αχολείται με την ηλεκτρονική μουσική. Μέσα από την εκπομπή του εκπέμπει vibes bass, jungle και garage μουσικής.

Nyege Nyege Tapes | Παρασκευή 25 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.

Το Nyege Nyege Tapes αποτελεί ένα πρωτότυπο label με βάση την Καμπάλα στην Ουγκάντα που εξερευνεί και παράγει ήχους της ευρύτερης αφρικανικής σκηνής, αναμειγνύοντας την παράδοση με την πρωτοπορία και τις υψηλές ταχύτητες.

Gleb Glonti | Δευτέρα 28 Ιουνίου, 9-10 μ.μ.

Ο Gleb Glonti είναι παραγωγός και συνιδρυτής της μουσικής εταιρείας και εργαστηρίου Kota. Από το 2011, η Kota επιβλέπει πρότζεκτ στο πεδίο του sound art, της σύχρονης σύνθεσης και της ψηφιακής τέχνης. Σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης δημιουργούνται μέσα από το συνεργατικό εγχείρημα EMA Expo 2021 με συναντήσεις επιμελητών, εικαστικών καλλιτεχνών και μουσικών της underground σκηνής.

Ακούστε επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας

Agent Mo – Maya Deren Haiti
Η Μαρίνα Γιώτη, visual artist και παραγωγός φιλμ με βάση της την Αθήνα, έχει στο ενεργητικό της πολλές παρουσίες σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε στην εκπομπή της, επιλεγμένες ηχογραφήσεις της Maya Deren στην Αϊτή, μέρος της εθνογραφικής της μελέτης στις τελετές Βουντού. Επίσης, παίζει και αποσπάσματα από την ταινία της Divine Horsemen.

Muqata’a – Guest mix by Falyakon
O Muqata’a είναι ένας Παλαιστίνιος ηλεκτρονικός μουσικός με αρκετά δημοσιευμένα solo albums στο ιστορικό του. Την εβδομάδα που μας πέρασε, εκπέμποντας από την Ραμάλα στην Παλαιστίνη, υποδέχτηκε στην εκπομπή του την Dj και πολυοργανίστρια Falyakon που είναι γνωστή για τα περίεργα, ενδιαφέροντα και πολυσυλλεκτικά set της.

KMRU – Palettes
To KMRU είναι το καλλιτεχνικό του Joseph Kamaru, του sound artist και παραγωγού που έχει έδρα του το Ναϊρόμπι. Ο KMRU συμπεριλήφθηκε στην λίστα των «15 Ανατολικοαφρικανών καλλιτεχνών που πρέπει να ακούσεις» από το Resident Advisor το 2018. Επιπλέον, είναι συχνός περφόρμερ στο φεστιβάλ Nyege Nyege. Στην προηγούμενη εκπομπή παρουσίασε τρυφερούς και απαλούς ήχους σε μια ambient πειραματική μουσική περιπλάνηση.

KEMAΛ – Like a doom Unsaid
O ΚΕΜΑΛ είναι ο άνθρωπος που συντονίζει το Λονδρέζικο label Berceuse Heroique. Μια πιο σκοτεινή, ανατριχιαστική, noir εκπομπή παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα μέσα από το στούντιο του Movement Radio.

Jack D – BACKSTAGE: Panos Matsioris
Ο Jack D ή αλλιώς γνωστός και ως Ιάκωβος Δαρζέντας, εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια ως o υπεύθυνος μηχανικός σκηνής της Στέγης Ωνάση. Μέσα από τα επεισόδια της εκπομπής του, του δίνεται η ευκαιρία να μοιραστεί με τους ακροατές του την εμπειρία που αποκόμησε με τους συναδέλφους και τους φίλους του στις αρχές του θεάτρου, όπως με τον Πάνο Ματσιόρη, μηχανικό σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Επιδαύρου.