Νέα

Ο «Ορφέας» του Μοντεβέρντι στο Megaron Online

Το προκλασικό αριστούργημα «Ορφέας, Μύθος σε Μουσική» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι θεωρείται ως η πρώτη όπερα στην ιστορία της Δυτικής μουσικής και, φυσικά, εξακολουθεί να είναι κορυφαίο τέσσερις αιώνες μετά την πρώτη παρουσίασή του, το 1607 στην Αυλή του Δούκα της Μάντοβας. Το έργο αυτό ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1997 και αναμεταδίδεται την Κυριακή 31 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του Μegaron Online.

(c)_Stefanos
(c)_Stefanos

Τη σκηνοθεσία σε αυτή την εντυπωσιακή παραγωγής υπογράφει ένα από τα μεγάλα ονόματα στον χώρο του λυρικού δράματος, ο Πιερλουίτζι Πίτσι, ο οποίος σχεδίασε επίσης τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης. Πρωταγωνιστούν ο Γκρέγκορυ Κούντε ως Ορφέας και η Τσετσίλια Γκαζντία ως Ευρυδίκης ενώ παίζει η διάσημη ορχήστρα Solisti Veneti υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κλάουντιο Σιμόνε. Η διανομή συμπληρώνεται από τους Γκρεγκ Ρύερσον, Άννα Μαρία Ντι Μίκκο, Χριστόφορο Σταμπόγλη, Αντονίνο Σιραγκούζα, Αντώνη Κορωναίο, Μίνα Πολυχρόνου, Μαρίνα Φιδέλη, Κωνσταντίνο Παλιατσάρα. Τη χορωδία διευθύνει ο Αντώνης Κοντογεωργίου ενώ λαμβάνει μέρος και το Χορευτικό Σύνολο του Θεάτρου του Τορίνου.

Ο «Ορφέας» του Κλάουντιο Μοντεβέρντι (διάρκεια: 128 λεπτά) μεταδίδεται από το ακόλουθο link:
http://www.megarononline.gr/events/orfeo-pizzi/

Η συνέχεια των αναμεταδόσεων ανήκει στον Γιώργο Νταλάρα και στην Καμεράτα με τη μεγάλη συναυλία τους στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, η οποία αναμεταδίδεται ψηφιακά την Τετάρτη 3 Ιουνίου (9:00 μ.μ.).

Δείτε το πρόγραμμα του Megaron Online με την περιγραφή και τους συντελεστές όλων των προβολών εδώ:
http://www.megarononline.gr/