Νέα

Ο Ντον Τζοβάννι έρχεται στην GNO TV της Λυρικής

Ο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ είναι η πρώτη μεγάλη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα παρουσιαστεί τη φετινή χρονιά, σε παγκόσμια πρεμιέρα από τη GNO TV. Σε συνεργασία με την όπερα του Γκαίτεμποργκ και τη Βασιλική Όπερα της Δανίας, η προσπάθεια καλλιτεχνικής εξωστρέφειας του οργανισμού ενισχύεται με την παραγωγή που θα ανέβαινε στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» στο τέλος της περασμένης χρονιάς πριν ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της, αλλά δεν κατάφερε λόγω της πανδημίας.

banner

Η κινηματογράφηση της όπερας σε σκηνοθεσία Τζων Φούλτζεϊμς, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε κανονικά, εξασφαλίζοντας μας μια προβολή κινηματογραφικών προδιαγραφών με ειδική σκηνοθεσία και χρήση οκτακάμερου συστήματος τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα υποτιτλισμού σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη με αγορά εισιτηρίου €10 από τις 14 Φεβρουαρίου και για απεριόριστες θεάσεις, μέσα σε τριάντα μέρες από την πρώτη προβολή.

Ο Αυστραλός αρχιμουσικός Ντάνιελ Σμιθ διευθύνει την Ορχήστρα και Χορωδία της Λυρικής στην αιματοβαμμένη ιστορία του ακόλαστου Ισπανού ευγενούς. Όταν μια από τις ερωτικές περιπέτειες του καταλήγει σε απόπειρα βιασμού της Ντόννα Άννα και δολοφονία του πατέρα της, η ζωή του θα στοιχειωθεί από τον εκλιπόντα που επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση. Στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον κορυφαίο μονωδό Τάση Χριστογιαννόπουλο, ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Βασιλική Καραγιάννη (Ντόννα Άννα) και Γιάννης Χριστόπουλος (Ντον Οττάβιο).

banner

Η σκηνοθετική προσέγγιση του Φούλτζεϊμς βλέπει την υπόθεση να ζωντανεύει σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, μέσα στον αστικό μικρόκοσμο όπου το δημόσιο και το ιδιωτικό μπλέκονται συνεχώς. Τονίζει έτσι τη διαχρονικότητα του έργου Μότσαρτ, για τη ζωή μέσα στην κοινωνία και την αντιμετώπιση του θανάτου.

Από 14 Φεβρουαρίου | Εισιτήρια €10 | Αγορά εδώ