Νέα

Ο Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα παίζουν Deep Purple και David Bowie!

Από -

Οι Μουσικοί της Καμεράτας υπό την διεύθυνση του δραστήριου μαέστρου Γιώργου Πέτρου παρουσιάζουν στις 2 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής δυο ιδιαίτερες σελίδες συμφωνικής rock μουσικής.

Η πρώτη αφορά στο έργο του Jon Lord - οργανίστα και συνθέτη των Deep Purple - Concerto for Group and Orchestra, που πρωτοπαρουσιάστηκε και ηχογραφήθηκε / δισκογραφήθηκε το 1969 από το συγκρότημα των Deep Purple και την London Philharmonic Orchestra υπό την διεύθυνση του Malcolm Arnold. Ο δίσκος - και το έργο - πρωτοποριακή συνθετική κίνηση για την εποχή του, δεν έγινε εύκολα αποδεκτή αλλά ο χρόνος λειτούργησε προς όφελός του. Πρόκειται για ένα πανέμορφο συμφωνικό rock έργο που εδώ θα παιχτεί από την Καμεράτα ενώ στο ρόλο του "γκρουπ" θα έχουμε τους Χρήστο Μάστορα (τραγουδι), Γιάννη Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργο Πέτρου (όργανο Hammond), Δημήτρη Τίγκα (ηλεκτρικό μπάσο), ΝΝ (ντραμς).

Η δεύτερη έχει να κάνει με το Heroes, το σπουδαίο άλμπουμ που έγραψε το 1977 ο David Bowie - σε συνεργασία με τον Brian Eno - και το οποίο ο Philip Glass μετέτρεψε σε συμφωνία. Την 4η Συμφωνία του, επονομαζόμενη Heroes Symphony για την ακρίβεια - ακολουθώντας την πρακτική που είχε εφαρμόσει και σε ένα άλλο έργο του Bowie, το Low. Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, για μια ιδιαίτερη βραδιά...

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης