Νέα

Ο Γιάννης Πετρίδης ξανά στην ΕΡΤ

Από -

Ήταν μια εποχή που το ραδιόφωνο έπαιξε έναν σπουδαίο ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής μας παιδείας. Ήταν τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης με τον Μάνο Χατζιδάκι να διευθύνει την Ραδιοφωνία. Χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από το ξένο ρεπερτόριο, με οδηγό του το ένστικτο και την τεράστια ευαισθησία του, ο Μάνος άνοιξε την πόρτα στην 'ξένη" μουσική. Και άλλαξε όλο το τοπίο...

Ο Γιάννης Πετρίδης ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να μας μυήσει στις όψεις της pop και του rock. Αρχικά με την εκπομπή "Pop Club" και στη συνέχεια με την θρυλική εκπομπή "Από τις 4 στις 5", το απόγευμα, στο Πρώτο πρόγραμμα.

Εξέπεμπε ανελλιπώς από το 1975 ως το 2013 και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς πομπούς πληροφόρησης. Για ολόκληρες γενιές νέων αλλά και για εμάς τους "επαγγελματίες", που ασχολούμαστε κυρίως με "άλλες" μορφές μουσικής, η εκπομπή που έκαναν ο Γιάννης Πετρίδης και ο Κώστας Ζουγρής στάθηκε πολύτιμος οδηγός με το πλούσιο και έγκυρο περιεχόμενό της αλλά και για το γούστο της.

Η ιστορική αυτή εκπομπή επιστρέφει από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στη θέση της: στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, "Από τις 4 στις 5". Και μπορεί μεν στην εποχή του διαδικτύου και των πολυπληροφοριών, της μουσικής που "τρέχει" άπλετα γύρω μας χωρίς να μας συγκινεί ιδιαίτερα να μηνέχει πια την ίδια βαρύτητα, όμως διατηρεί την αξία της γιατί η γνώση και το καλό γούστο δεν ξεπερνιούνται ποτέ.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης

  • Ρεγγίνα Βαρλοκώστα. πριν από 1 χρόνια

    Αγαπητέ Γιώργο Χαρωνίτη σ'ευχαριστώ πάρα πολύ που το δημοσίευσεs. Γιάτι σαν αντικειμενική ακροάτρια που είμαι πιστεύω ότι ο Γιάννηs Πετρίδηs είναι ο μεγάλοs δασκαλόs μαs από τίs 4 στίs 5 μ.μ. Ρεγγίνα.