Νέα

Ο δεξιοτέχνης περκασιονίστας Mino Cinelu στο Sani Festival

Από -

Το όνομα του Mino Cinelu είναι πασίγνωστο στον κόσμο της μουσικής. Ο Γάλλος περκασιονίστας, με καταγωγή από τη Μαρτινίκα, έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον κόσμο της μουσικής από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, παίζοντας δεξιοτεχνικά και πανστυλιστικά σε όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής όπως τζαζ, ροκ, λάτιν αλλά και σε πιο εξειδικευμένες μορφές μουσικής όπως οι αφρικάνικες ή οι τσιγγάνικες.

Αρχές δεκαετίας του ’80 ο Mino Cinelu έφυγε από το Παρίσι και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου πολύ γρήγορα έγινε εξπέρ στην ηλεκτρική jazz fusion παίζοντας με George Benson, Wayne Shorter κ.ά. φθάνοντας στην κορυφή, φυσικά, μέσα από τη συνεργασία του με τον Miles Davis, έχοντας εμπλουτίσει την παλέτα του με όλη τη γκάμα των κρουστών και άλλων οργάνων. Μέσω αυτού, οι συνεργασίες του Cinelu αναπτύχθηκαν σε όλο τον χώρο της τζαζ (όπως με τους Weather Report) όσο και της ποπ.

Από τα ‘90’s ο Mino Cinelu ακολούθησε και τον προσωπικό του δρόμο, που καλύπτει πολλές μορφές world μουσικής, αναδεικνύοντάς τον σε μια από τις πιο δημιουργικές μορφές της σύγχρονης μουσικής και με κατάλογο μουσικών συνεργασιών που είναι ευρύτατος και καλύπτει όλη τη μουσική γκάμα της τζαζ και της ποπ.

banner

Στον τελευταίο του δίσκο, «SulaMadiana», ο Mino Cinelu συνεργάζεται με τον Nils Petter Molvaer ενώ στη Σάνη έρχεται στις 31 Αυγούστου με ένα all star γκρουπ που αποτελείται από τον ίδιο (κρουστά, ντράμς, κιθάρες, τραγούδι) και τους Janycet McPherson (πιάνο, τραγούδι), Alune Wade (μπάσο), Luca Aquino (τρομπέτα).