Νέα

Νίκος Καββαδίας με κιθάρες στη Ρεματιά

«Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα γίνει Κυριακή 26 Ιουλίου στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι με τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία. Το Guitarte Ensemble, που αποτελούν οι Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Χριστίνα Πολυκρέτη και Άννα Σαρτζίδου, είναι το όχημα – πλωτό σαφώς – που μεταφέρει την ποίηση που έχει γίνει τραγούδι από τον Γιάννη Σπανό, την Μαρίζα Κωχ και, φυσικά, τον Θάνο Μικρούτσικο και τα ερμηνεύουν η η Άννα Σαρτζίδου και ο Δημήτρης Βουτσάς.

Με αυτήν τη συναυλία το μουσικό σύνολο επανέρχεται στις εναλλακτικές του σύνθετες παραγωγές και συναντά δυο εξαιρετικούς μουσικούς, τον κοντραμπασίστα Όσβαλντ Αμιράλη και τον κιθαρίστα και μαέστρο Κώστα Ηλιάδη. Ο Περουλής Σακελλαριδης γράφει και επιμελείται τα κείμενα της παράστασης ενώ την εικαστική και σκηνική επιμέλεια έχει η Σοφία Χουλιαρά.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.