Νέα

Νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από το Faust

Από -

Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος Faust έχοντας δέκα χρόνια δυναμικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, με 1.500 θεατρικές παραστάσεις, 1.200 συναυλίες και πολλά μικρά και μεγάλα σεμινάρια αλλά και εκθέσεις, φέτος καινοτομεί με τη δημιουργία του Faust Culture. Ένα καινούργιο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης που θα στεγάζεται σε δύο ειδικά διαμορφωμένους και πλήρως εξοπλισμένους ορόφους του κτιρίου του στην καρδιά της Αθήνας.

Αλεξάνδρα Καζάζου © Karol Jarek
Αλεξάνδρα Καζάζου © Karol Jarek

Με σύνθημα «Ένας τόπος συνάντησης. Μία σχολή δημιουργίας. Ένας τρόπος εξέλιξης.» το Faust Culture θα παρέχει τη δυνατότητα για ουσιαστική επιμόρφωση όλων των συμμετεχόντων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία, την πολιτισμική πράξη και την προσωπική ανάπτυξη. Μέσα από κύκλους σεμιναρίων, εργαστηρίων, παρουσιάσεων και ομαδικών δράσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από αναγνωρισμένους επαγγελματίες της Τέχνης, του Πολιτισμού και των Επιστημών του Ανθρώπου, οι οποίοι θα αναλύσουν τα εργαλεία της δουλειάς τους και τις τεχνικές της δημιουργίας τους. Μεταξύ άλλων οι Βασίλης Παπαβασιλείου, Τάκης Τζαμαργιάς, Άκης Δήμου, Ειρήνη Μουντράκη, Δημήτρης Καταλειφός, Άκης Σακελλαρίου, Ιώ Βουλγαράκη, Μαρία Μαγκανάρη, Λευτέρης Χαρίτος, Λίλλυ Μελεμέ, Μελίνα Μάσχα, Σίμος Κακάλας, Ραφίκα Σαουίς, Ζωζώ Λιδωρίκη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Πέτρος Κούρτης, Ελίνα Πανταλέων, Γιώργος Ανδρέου, Άννα Καραμήτσου είναι λίγοι μόνο από αυτούς που θα διδάξουν στο Faust Culture.

Εργαστήριο της Ραφίκα Σαουίς
Εργαστήριο της Ραφίκα Σαουίς

Ενδεικτικά το πρώτο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι σεμιναρίων. Σεμινάρια θεωρίας κειμένων, γραφής και δραματουργίας, σεμινάρια σκηνοθεσίας, υποκριτικής, κίνησης, φωτογραφίας και φωτισμών, σεμινάρια αυτογνωσίας, επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης και τέλος σεμινάρια μουσικής, ρυθμού, performance και σώματος.

i Πληροφορίες: www.faustculture.gr