Focus

Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα (28/4-2/5)

250 παραγωγοί και καλεσμένοι από 30 χώρες «συνωστίζονται» στα decks του Movement Radio, του ψηφιακού ραδιοφωνικού σταθμού της Στέγης Ωνάση που μετράει ήδη έξι μήνες λειτουργίας. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Voltnoi και Quetempo, μουσικές του κόσμου, σημαντικές συζητήσεις, φρέσκιες προτάσεις και καταξιωμένοι καλλιτέχνες συναντιούνται στο πλούσιο πρόγραμμα του σταθμού, φτιάχνοντας ένα ρόστερ για κάθε γούστο.

Στην ιστοσελίδα, πέρα από το live πρόγραμμα, παραμένουν διαθέσιμες επιλεγμένες εκπομπές από τις περασμένες εβδομάδες καθώς και «σειρές» εκπομπών με διαφορετικές θεματολογίες. Επιλέγουμε μερικές προτάσεις για την εβδομάδα που διανύουμε.

banner

Τέσσερις εκπομπές για την εβδομάδα 28 Απριλίου-2 Μαΐου

Daphne X | Τετάρτη 28 Απριλίου, 11μ.μ.-12π.μ

Ο ήχος συναντά την αφήγηση στις εκπομπές της sound artist, παραγωγού και συνιδρύτριας του label CACHICHI, με τίτλο «Sonic Utopias». Μέσα από το μαγικό ρεαλισμό και τις τεχνικές ηχογράφησης που δίνουν φωνή σε διαφορετικά αντικείμενα και καταστάσεις, η Daphne X (aka Δάφνη Ξανθοπούλου) φέρνει στα ηχεία μας ουτοπικές, μελλοντικές υποθέσεις.

Jackie Abhulimen | Πέμπτη 29 Απριλίου, 4-5μ.μ.

Η μαύρη κουλτούρα στην Αθήνα του σήμερα αποκτά χώρο στο δημόσιο λόγο μέσα από τη μηνιαία εκπομπή της νεαρής ακτιβίστριας, που επιχειρεί να οχυρώσει τα δικαιώματα της δεύτερης γενιάς μεταναστών, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη φυλή, τη μετανάστευση, την ταυτότητα και το ανήκειν.

banner

Μεγάλη Παρασκευή Special | Παρασκευή 30 Απριλίου, 8-10μ.μ.

Περιφέρουμε τον επιτάφιο, με τους Τάκη Ζωντήρο και DJ NOT I στην κονσόλα και θρήνο μέσα από death και doom ακούσματα, drone ηχοτοπία και άλλα… κατάλληλα για την ημέρα, που ξεκινούν από τον Μπαχ και καταλήγουν στην Diamanda Galas.

Easter Sunday Special | Κυριακή 2 Μαΐου, 12μ.-7μ.μ.

Ένα ολοήμερο σχεδόν πρόγραμμα μας επιφυλάσσει το movement radio που περιλαμβάνει από κρητικά (Αντώνης Κλειδουχάκης) και ένα mix και λαϊκών (Entropia Records) μέχρι καθαρόαιμες λαϊκές επιτυχίες (Jay Glass Dubs) και αραβικού ύμνους με βυζαντινή βάση (Christina Hazboun).

Άκου επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας

Figkott - Once Upon A Time In Bristol feat. Ben Sleia 
Η γαλλίδα Dj Ben Sleia φιλοξενείται στην εκπομπή του Figkott, ιδρυτή των θρυλικών κουήρ πάρτι Qreclaim και μαζί μας θυμίζουν την εποχή που τα πάρτι ήταν μέρος της καθημερινότητάς μας.

Chevy meets Mr. Statik
Πάρτι ξανά, αυτή τη φορά με τους γνωστούς Dj της πόλης στο μείκτη και τη συνάντηση «κορυφής» ανάμεσα σε σύγχρονα και κλασικά dance κομμάτια που έδιναν τον τόνο στο mobile πάρτι «Improvize».

Nan Kolè - Gqom Oh! Show feat. Citizen Boy 
Ο πρωτοστάτης ενός εν πολλοίς άγνωστου νοτιοαφρικάνικου μουσικού είδους, του Gqom, μας συστήνει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του.

Paul Spymania - Nine For The Nineties – 1995 
Σου λείπουν τα ‘90s; Ο συλλέκτης δίσκων Paul Spymania ξεκινά ένα ταξίδι στο έτος 1995 μέσα από τα κομμάτια που ξεχώρισε από τη σοδιά εκείνης της χρονιάς.

Agent Mo - The Hour Of Not Quite Rain feat. DJ Lo-Fi 
Ώρα για ήλιο και χαλάρωση, μέσα από την ψυχεδελική ‘60s μουσική που επιλέγουν οι Agent Mo και Dj Lo-Fi.