Focus

Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Black Athena
Black Athena

Ένας νέος διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός έχει μπει στο χάρτη της πόλης για τα καλά εδώ και έξι μήνες. Ο λόγος για το Movement Radio της Στέγης Ωνάση, που αναλαμβάνει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής μουσικής σκηνής, με συμμετοχές από διαφορετικά ήδη και καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών αλλά και φρέσκους δημιουργούς ή παραγωγούς που κάνουν τώρα τα πρώτα, δυναμικά τους βήματα στο χώρο.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Voltnoi και Quetempo, ο σταθμός μετρά 250 παραγωγούς και καλεσμένους από 30 χώρες, ενώ έχει ήδη περάσει τις 1000 εκπομπές. Εκτός από το καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού, στην ιστοσελίδα του μπορείτε να βρείτε σειρές εκπομπών, με θεματικές όπως τις Αμερικάνικες εκλογές, καθώς και μια επιλογή από όσες μεταδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα και παραμένουν on air.

banner

Έξι εκπομπές για την εβδομάδα που διανύουμε

Black Athena | Δευτέρα με Παρασκευή, 12μ.-2μ.μ.

Φρέσκα και ακυκλοφόρητα κομμάτια από όλα τα είδη της σύγχρονης hip-hop, trap, r&b, jazz και funk σκηνής μαζί με σχολιασμούς της πολιτισμικής και πολιτικής επικαιρότητας έρχονται κάθε πρωί στα ηχεία μας μέσα από τις επιλογές του Κώστα Νικηφοράκη, του ήμισυ των Black Athena.

Tayhana | Τετάρτη 14 Απρίλιου, 7-8μ.μ.

Μία φορά το μήνα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη νέαρή Dj από την Αργεντινή που βρίσκεται πίσω από τη μουσική πλατφόρμα HiedraH Club de Baile. Στις αποσκευές της φέρνει αισθησιακούς club ήχους χωρίς σύνορα και περιορισμούς.

banner

NatCase | Παρασκευή 16 Απριλίου, 6-8μ.μ.

Ποιος είναι ο OCTUBRXLIBRV και τι νέο έχει φέρει στη Λατινοαμερικάνικη μουσική; Η Dj και παραγωγός NatCase τον φιλοξενεί στην εκπομπή της για να απαντήσει ο ίδιος στα ερωτήματα αυτά, μέσα και από ακυκλοφόρητα κομμάτια του που θα ακουστούν για πρώτη φορά στο ραφιόφωνο του Movement. Αφού βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και τον μελλοντικό ήχο, η NatCase θα πάρει τα ηνία επιλέγοντας latin bass και club μελωδίες.

FlökosH | Σάββατο 17 Απριλίου, 8-9μ.μ.

Στην εκπομπή «A Seed Mutant City», ανερχόμενος παραγωγός και Dj FlökosH μας παρουσιάζει τις ετερόκλητες πλευρές της club μουσικής. Έχοντας στο ενεργητικό του μια σειρά δικών του κυκλοφοριών σε εγχώριες και μη δισκογραφικές, παίρνει ως έναυσμα το μουσικό του παρελθόν και εξερευνά ακόμα παραπέρα έχοντας στο πλευρό του σημαντικούς guests από όλον τον κόσμο.

Ivorian Community of Greece | Κυριακή 18 Απριλίου, 6-7μ.μ.

Μια σημαντική συζήτηση ανοίγει η Ιβοριανή Κοινότητα της Ελλάδας, γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Μακί Ντιαμπατέ, του σαράντα τετράχρονου από τη Γουινέα που απεβίωσε από αποφρακτικό ειλεό στις 24 Μαρτίου στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Κω, χωρίς να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Ακούστε επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας

Khmer - Collective Essentialism
Το «συλλογικό παιχνίδι» και η δύναμη των κοινοτήτων ντύνονται με τους ήχους των Don Cherry, Art Ensemble of Chicago, Cecil Taylor, στο πλαίσιο της εκπομπής της Dj Khmer.

Ayshel feat. Chris Mitchell
Η νεαρή Dj συναντά τον παραγωγό και συνιδρυτή των labels Vanguard Sound και Annunaki Cartel, στην εκπομπή της «Call Now!», για να ανταλλάξουν φρενήρεις electro επιλογές.

Optimo - Children Power!
Ένα μονόωρο αφιέρωμα στη μουσική για ή από τα παιδιά καθώς και στα κομμάτια που αντανακλούν την παιδικότητα, επιμελημένο από τον JG Wilkes, των Σκοτσέζων Optimo.

Deena Abdelwahed
Ακυκλοφόρητα κομμάτια και νέες σημαντικές δημιουργίες από παραγωγούς εκτός της Δύσης επιμελείται η Τυνήσια Dj και παραγωγός όσο σχολιάζει χιουμοριστικά τις μουσικές ως… σχολιαστής αθλητικών αγώνων.

Echo Canyon - Casual Alchemy Tape 1
Ο Δημήτρης Πατσαρός, παραγωγός, sound designer και μέλος των Kooba Tercu, βάζει στο επίκεντρο την κασέτα και τον πρόσφατα εκλιπόντα δημιουργό της Lou Ottens, μέσα από τις underground κυκλοφορίες που χάρη στο μοίρασμα των mixtape χέρι με χέρι απέκτησαν ένα ορκισμένο κοινό.

Σχετικά Θέματα