Focus

Movement Radio: Οι εκπομπές που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα (31/5-6/6)

Από -

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση των Voltnoi και Quetempo και την παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, το Movement Radio διανύει αισίως τον έβδομο μήνα μετάδοσής του. Αναπόσπαστο πια κομμάτι της καθημερινής ζωής, ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός χτυπά στους παλμούς της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στους ρυθμούς των νέων, φρέσκων καλλιτεχνών που μας δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια. 250 διαφορετικοί παραγωγοί χρησιμοποιούν το στούντιο της Στέγης για να χαρίσουν στους ακροατές τους υπέρτατες εκπομπές, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλομορφία.

Το στούντιο έχει επίσης φιλοξενήσει guests από 30 χώρες, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την Αθήνα και την Μεσόγειο με τον υπόλοιπο κόσμο. Το Movement Radio παρουσιάζει προτάσεις εκπομπών που μπορείτε να ακούσετε αυτή την εβδομάδα και μέσα από το πλούσιο αρχειακό υλικό του, προτείνει επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας για να τις (ξανά)ακούσετε.

5 εκπομπές για αυτή την εβδομάδα

Jay Glass Dubs | Τρίτη 1 Ιουνίου, 8-9 μ.μ.

Ένας από τους πυρήνες της ομάδας Bokeh Versions, ο Δημήτρης Παπαδάτος ή αλλιώς γνωστός και ως Jay Glass Dubs, κάνει αφιέρωμα στον Παναγιώτη Τούντα, τον διασημότερo συνθέτη της Σμυρναϊκής Σχολής, που αποτέλεσε κομβική φιγούρα για την διαμόρφωση του Ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού.

Tash LC | Τετάρτη 2 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.

Η ραδιοφωνική παραγωγός αλλά και ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη dj Tash LC, παρουσιάζει μια φορά το μήνα στο Movement Radio μια μονόωρη, εκλεκτή εκπομπή με μουσικές που απεικονίζουν κάθε φορά την διάθεσή της αλλά και την έμπνευσή της.

banner

Άκης Χόντασης | Πέμπτη 3 Ιουνίου, 9-10 μ.μ.

Εδώ και 5 χρόνια ο Άκης Χόντασης είναι υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του πολυχώρου Ρομάντζο. Στο Movement Radio έρχεται μια φορά το μήνα για να παρουσιάσει εκπομπές που βολτάρουν μέσα στα γραφικά στενά και τις εναλλακτικές γειτονιές της Αθήνας.

Gunnpla | Παρασκευή 4 Ιουνίου, 6-8 μ.μ.

Ένας από τους δύο ιδρυτές του label Hypermedium που σκοπό έχει να αναδείξει σύγχρονες καινοτομίες στην ηλεκτρονική μουσική, παρουσιάζει κάθε μήνα μια πιο σκοτεινή εκπομπή, γεμάτη cutting-edge κυκλοφορίες.

Δημήτρης Παπαϊωάννου | Σάββατο 5 Ιουνίου, 5-7 μ.μ.

Ο ενεργά δραστηριοποιημένος γύρω από την μουσική Δημήτρης Παπαϊωάννου, παρουσιάζει εβδομαδιαίες δίωρες εκπομπές, στις οποίες εξερευνά διαφορετικές πτυχές της πειραματικής σκηνής.

Ακούστε επιλεγμένες εκπομπές της προηγούμενης εβδομάδας

Chevy
Ο γνωστός Αθηναίος dj Chevy ή αλλιώς Βασίλης Σεβδάλης, είναι μόνιμος dj στο «six d.o.g.s». Έχει κάνει πολλές συνεργασίες με ντόπιους καλλιτέχνες και έχει παρευρεθεί και σε πολλά διεθνή event. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο dj παρουσίασε ένα «ανεβαστικό» μιξ με τις αγαπημένες του κυκλοφορίες από disco μέχρι house.

May Roosevelt – LTDM80J Ep. 7 – Nebraska to Liverpool (Via New York, Queenstown, Dublin)
Η αναγνωρισμένη Ελληνίδα συνθέτης και παραγωγός May Roosevelt, η οποία διαθέτει μια ιδιαίτερη αγάπη για το βιολί, παρουσίασε το ταξίδι των ηρώων στο γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, το οποίο καταλήγει στη Ν. Υόρκη, με επιλογές που περιλαμβάνουν τον Leonard Bernstein, Steve Reich και τη Meredith Monk.

Christopher C. King – An Offering
Με έδρα την Ελλάδα και την Αμερική, ο βραβευμένος με Grammy συγγραφέας, μουσικός και παραγωγός Christopher C. King, διαβάζει το πρώτο κεφάλαιο του noir μυθιστορήματος του με τίτλο «An Offering». Την ανάγνωση συνοδεύουν δίσκοι 78 στροφών που αντικατοπτρίζουν ακριβώς την ατμόσφαιρα του βιβλίου.

Fonoptikon – FAZ Athens Dance Special
Ένας παραγωγός-χαμαιλέοντας, με πολλά project και συνθέσεις μουσικών κομματιών στο ιστορικό του, παίζει ένα γεμάτο δίωρο με μιξαρισμένα κομμάτια που ακούγονταν στο αξέχαστο, αθηναϊκό κλαμπ FAZ, για να νιώσεις ότι βρίσκεσαι εκεί.

Jackie Abhulimen – Athens.untitled Ep. 4 – FixUp TV Athens
Η ακτιβίστρια και μαχήτρια για την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, φιλοξενεί στην εκπομπή της την ομάδα του FixUp TV Athens. Συζητά λοιπόν τις δυσκολίες της δημιουργίας μιας media πλατφόρμας στα σημερινά ελληνικά δεδομένα, την διαβίωση των Νιγηριανών στην χώρα αλλά και τα προβλήματα και τις κακουχίες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και μετανάστριες πρώτης και δεύτερης γενιάς.