Νέα

Μουσικό ambient από τη Μικρή Επίδαυρο

© Θωμάς Δασκαλάκης
© Θωμάς Δασκαλάκης

Ξεκινάει ο νέος κύκλος Ανα-παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 20 Φεβρουαρίου με την μετάδοση της συναυλίας του Mihalis Kalkanis Group που έγινε στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τον περασμένο Ιούλιο (24-25/7).

banner

Ο Μιχάλης Καλκάνης, εκτός από ταλαντούχος τζαζ κοντραμπασίστας, είναι ένας δημιουργικός μουσικός με ευρεία αντίληψη των πραγμάτων. Δημιουργεί ηχητικά τοπία που βασίζονται σε ήχους καθημερινούς και περιβαλλοντικούς, προερχόμενους από field recordings, πάνω στους οποίους επεμβαίνει με το δικό του καλλιτεχνικό αποτύπωμα. Εδώ, το γκρουπ του διευρύνεται με τον Haig Yazdjian (ούτι) και τον Γιάννη Αναστασάκη (ηλεκτρικές κιθάρες και pedals), με τους οποίους δημιουργεί μια μουσική που ισορροπεί ανάμεσα στη world μουσική και την αβανγκάρντ με τρόπο μοναδικό.

Το γκρουπ αποτελούν οι Γιάννης Αναστασάκης (κιθάρα, εφέ), Λευτέρης Ανδριώτης (κρητική λύρα), Haig Yazdjian (ούτι, τραγούδι), Μιχάλης Καλκάνης (κοντραμπάσο), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο), Βασίλης Μπαχαρίδης (ντραμς), Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα, πιάνο).

Η έναρξη της μετάδοσης είναι στις 5 μ.μ. και θα διαρκέσει για 48 ώρες στο YouTube.

Οι επόμενες μεταδόσεις των Ανα-παραστάσεων είναι:
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου (5μ.μ.): Αλκίνοος Ιωαννίδης-Live looping
Σάββατο 6 Μαρτίου (5μ.μ.): Γιάννη Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης-Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων

banner