Νέα

«Μουσικά πορτρέτα»: Μια νέα διαδικτυακή συναυλιακή σειρά από τις Lighthouse Sessions του Νιάρχος

Κάθε μήνα, από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ), ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης ξεκινάει με αφετηρία την τζαζ και ανοίγεται σε μια απελευθερωμένη από κανόνες συνομιλία συμπράττοντας με ξεχωριστούς μουσικούς μας ανεξάρτητα από μουσικά είδη. Η συναυλιακή αυτή σειρά, με τίτλο Lighthouse Sessions, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 8.30μ.μ. και μεταδίδεται μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

banner

Μέσα από πέντε πρωτότυπα πορτρέτα καλλιτεχνών γίνεται σύνδεση της ελληνικής παράδοσης και των ρεμπέτικων με την τζαζ και την κλασική μουσική μέσα από αυτοσχεδιαστικές πρακτικές και πειραματικές διαθέσεις. Ο Κτιστάκης συνομιλεί με τους καλεσμένους του για τις μουσικές τους αναζητήσεις και, παράλληλα, γίνεται ένας μουσικός διάλογος, με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων. Πρώτος καλεσμένος, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, είναι ο σπουδαίος τρομπετίστας της τζαζ Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, ο λαουτιέρης, δημιουργός των Couleur Locale, Γιώργης Μανωλάκης, το μουσικό σχήμα Τακίμ και ο Δημήτρης Μυστακίδης που συστήνει εκ νέου το ρεμπέτικο και την παράδοση με το δεξιοτεχνικό του παίξιμο στην κιθάρα.

Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος έχει ήδη μια ξεχωριστή και πολύμορφη πορεία στην ευρωπαϊκή τζαζ που τον κάνει να ξεχωρίζει στην σύγχρονη μουσική μας σκηνή μέσα από δίσκους όπως «Heart of the Sun» (άλμπουμ αφιέρωμα στους Pink Floyd), «Anicca» και «One Inch of Love».
Παίζουν οι Ντίνος Μάνος (μπάσο), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (ντραμς), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Κώστας Παναγιωτίδης (βιολί), Ηλίας Λιβιεράτος (βιόλα), Μαρίνα Κολοβού (τσέλο)

banner