Νέα

Μια Λυρική Σκηνή για το σπίτι (ή και on the road)!

Η GNO TV είναι η νέα διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ξεκινάει στις 25 Νοεμβρίου με την πρώτη διαδικτυακή προβολή της «Μαντάμα Μπαττερφλάι», όπως παρουσιάστηκε εδώ με πρωταγωνίστρια την σοπράνο Ερμονέλα Γιάχο.

φωτό Valeria Isaeva
φωτό Valeria Isaeva

Με αυτό τον τρόπο η ΕΛΣ ξεπερνά οποιαδήποτε σύνορα και διαδίδει το καλλιτεχνικό της έργο σε διεθνικά επίπεδα, διευρύνοντας την έννοια της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας. Η GNO TV δεν είναι απλώς μια απάντηση στον κορονοϊό αλλά η ψηφιακή μετάβαση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια εποχή με διαφορετικές ανάγκες και νέα δεδομένα. Έτσι προσελκύει κοινό από όλο τον κόσμο με δεδομένο ότι οι παραγωγές της μπορούν να σταθούν επάξια στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά του λυρικού θεάτρου.

Η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της GNO TV γίνεται με τη μετάδοση της «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι. Ήταν η πρώτη όπερα που ανέβασε η ΕΛΣ στην ιστορία της –το 1940– και είναι η πρώτη όπερα που εγκαινιάζει την νέα ψηφιακή της σκηνή. Από τις 25 Νοεμβρίου η «Μαντάμα Μπαττερφλάι» θα είναι διαθέσιμη μέσω του nationalopera.gr/GNOTV στο κοινό με εισιτήριο 10 ευρώ. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

φωτό Valeria Isaeva
φωτό Valeria Isaeva

Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός, σκηνοθετεί ο Ούγκο ντε Άνα – που έχει φτιάξει επίσης τα σκηνικά και τα κοστούμια. Πρωταγωνιστούν οι Ερμονέλα Γιάχο, Τζανλούκα Τερρανόβα, Διονύσης Σούρμπης, Χρυσάνθη Σπιτάδη κ.ά. Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ. Τον σχεδιασμό προβολών υπογράφει ο Σέρτζιο Μετάλλι – Ideogamma SRL, τους φωτισμούς ο Βαλέριο Αλφιέρι, και τη διεύθυνση χορωδίας ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Η GNO TV θα ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία της τον ερχόμενο Ιανουάριο και υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

φωτό Valeria Isaeva
φωτό Valeria Isaeva

Προπωλούνται εισιτήρια των 10 ευρώ στο www.ticketservices.gr | Με το εισιτήριο αυτό ο θεατής μπορεί να απολαύσει την σπουδαία αυτή παραγωγή όπερας στην άνεση του σπιτιού του, στον χρόνο που αυτός θα επιλέξει, από τον υπολογιστή, το ipad, την τηλεόραση ή ακόμα και το κινητό του τηλέφωνο.