Νέα

Μια από τις πιο ατμοσφαιρικές συναυλίες του Nick Cave σε αποκλειστική μετάδοση από το Κόσμος 93,6

Η πολυετής σχέση του Αυστραλού καλλιτέχνη με το ελληνικό μουσικόφιλο κοινό γίνεται η αφορμή μιας μοναδικής συναυλίας, που θα μεταδοθεί αποκλειστικά για τους ακροατές της εκπομπής «Kosmos Live!», τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το σόλο κονσέρτο «Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace» που ο ταλαντούχος μουσικός έδωσε τον περασμένο Ιούλιο στο Λονδίνο, μέσω του δικτύου της EBU.

Στην ατμοσφαιρική συναυλία, ο Nick Cave κάνει ένα πέρασμα σε όλη την καριέρα του, με τις «stripped down» εκδοχές του, μόνο με τη συνοδεία πιάνου, σε 22 τραγούδια - σταθμούς. Η δίωρη διαδρομή του αρχίζει και καταλήγει στο πιο πρόσφατο άλμπουμ του «Ghosteen», ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της περσινής χρονιάς για το «α».

Το live, που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα του Nick Cave, κινηματογραφήθηκε από το διακεκριμένο διευθυντή φωτογραφίας Robbie Ryan (υποψήφιο για Όσκαρ για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου) και κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες του εξωτερικού στις 5 Νοεμβρίου.

Για το Κόσμος 93,6, τη βραδιά επιμελείται και παρουσιάζει η Γιώτα Κοτσέτα, ενώ το σταθμό μπορείτε να ακούσετε εκτός από τη ραδιοφωνική του συχνότητα, στο web radio της ΕΡΤ. Ο live δίσκος που δημιουργήθηκε από τη συναυλία, θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου.

i Εκπομπή: «Kosmos Live!» | Στο Κόσμος 93,6 και το web radio της ΕΡΤ | Κυριακή 15 Νοεμβρίου | 12 π.μ.