Θέμα

Ξεκινούν οι Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Από -

Οι Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο αποτελούν πια έναν από τους συναυλιακούς θεσμούς στην πόλη μας. Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι συνδυασμένες δυνάμεις του Ιδρύματος Schwarz, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour (το μουσικό ινστιτούτο της Φιλαδέλφειας με τους καλλιτέχνες του), μας δίνουν ραντεβού για εξαιρετικές μουσικές βραδιές από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου.

Οι συναυλίες που μας φέρνει φέτος το Curtis on Tour στο Cotsen Hall της Γενναδείου είναι η μία καλύτερη απ’ την άλλη. Οι «Νύχτες Κλασικής Μουσικής» ξεκινούν την Τετάρτη 18/9 (8.30 μ.μ.) με την πιανίστρια Janice Carissa να ερμηνεύει στο πιάνο έργα των Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Φραντς Λιστ, Φέλιξ Μέντελσον και Γιοχάνες Μπραμς.

Την Πέμπτη 19/9 (8.30 μ.μ.) έχουμε μια όμορφη οπερατική συναυλία με την Αμερικανίδα σοπράνο Elizabeth Reiter, τον Γερμανό βαρύτονο Dennis Chmelensky και τον Δανό πιανίστα Mikael Eliasen σε συνθέσεις των Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Κουρτ Βάιλ, Φραντς Σούμπερτ και πολλών άλλων.

Μουσική δωματίου για την Παρασκευή 20/9 (8.30 μ.μ.) με την πιανίστρια Janice Carissa να ενώνει τις δυνάμεις της με την σπουδαία βιολoνίστρια Elissa Lee Koljonen και τον δεξιοτέχνη Νεοϋορκέζο τσελίστα Chase Park σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα Μπετόβεν, Ραβέλ και Μέντελσον.

Φινάλε το Σάββατο 21/9 (8.30 μ.μ.) για τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη» με όλους τους καλλιτέχνες που έπαιξαν τις προηγούμενες μέρες σε μια αποχαιρετιστήρια συναυλία-γιορτή.

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
18, 19, 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2019 Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.10.536 (εσ. 301) | Site: athens.tastefestivals.com/el
Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε συναυλίας
Υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης Πρεσβείας