Νέα

Κάνουμε διαδικτυακά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την ΚΟΑ

Ένα πλούσιο πρόγραμμα φέρνει online και δωρεάν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τις μέρες των γιορτών. Πιστή στην ετήσια παράδοση των εορταστικών παραστάσεών της, η ΚΟΑ ξεκινά το πρόγραμμά της από την παραμονή των Χριστουγέννων, με μία ατμοσφαιρική συναυλία στην Ελευσίνα. Στις 24 Δεκεμβρίου (6μ.μ.), το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών θα παρουσιάσει μελωδίες από το λυρικό ρεπερτόριο, αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ, με έργα των Ligeti, Verdi-Lovreglio, Bozza, Mozart, Nielse, Bernstein και Rossini.

Ανήμερα των Χριστουγέννων (6μ.μ.), η animated εκδοχή του Καρυοθραύστη παίρνει τη θέση της στην οθόνη, χάρη στο animation παρουσιάστηκε το 2017 και βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο στο AnimFest. Η σουίτα από το μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι θα παιχτεί σε μουσική διεύθυνση Νικόλαου Χαλιάσα.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 30 του μήνα (8.30μ.μ.), το καθιερωμένο Εορταστικό Γκαλά της ορχήστρας θα προβληθεί σε live streaming, σε συμπαραγωγή με τον Ο.Μ.Μ.Α. Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης θα διευθύνει την ΚΟΑ και τους σολίστ Χριστίνα Πουλίτση, Τάση Χριστογιαννόπουλο και Χριστόφορο Σταμπόγλη, σε ένα λυρικό πρόγραμμα με συνθέσεις από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία: τρεις χώρες που βίωσαν με το δυσκολότερο τρόπο το πρώτο κύμα της πανδημίας που μάστισε τη χρονιά.

Τέλος, την παραμονή του νέου έτους στις 8μ.μ., το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα τιμήσει τα 250 χρόνια Μπετόβεν, σε ένα live streaming event από το απευθείας από το ΟΑΚΑ. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το 13ο Κουαρτέτο, op.130, μαζί με το αρχικό του φινάλε, τη Μεγάλη Φούγκα.
Οι συναυλίες θα προβληθούν δωρεάν στην facebook σελίδα καθώς και το κανάλι της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο YouTube.