Νέα

Η Sun Ra Arkestra έρχεται ξανά γιορτάζοντας!

Από -

Η θρυλική πρωτοποριακή, τζαζική και αφρο-φουτουριστική Sun Ra Arkestra ερχεται τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 20.30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της εορταστικής ευρωπαϊκής περιοδείας για τα 95α γενέθλια του σαξοφωνίστα και τωρινού μουσικού διευθυντή της, Marshall Allen.

Η Sun Ra Arkestra ήρθε εδώ για πρώτη φορά - με τον ιδρυτή και δημιουργό της - Sun Ra το 1984. Πρωτοποριακό και αφροκεντρικό τζαζικό σύνολο, έχει γράψει ιδιαίτερες σελίδες ιστορίας στη σύγχρονη μουσική. Έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο και για όλες τις εποχές. Οι δίσκοι της Arkestra και του Sun Ra ήσαν κάποτε collector's items - τώρα επανεκδίδονται και μέσω διαδικτύου είναι διαθέσιμοι σε όλο τον κόσμο.

Μετά τον θάνατο του Sun Ra, η Arkestra συνέχισε με την καλλιτεχνική διεύθυνση του σαξοφωνίστα Marshall Allen πάνω στα βήματα που είχε χαράξει ο ιδρυτής της. Πριν από μερικά χρόνια, η Sun Ra Arkestra μας επισκέφθηκε και έδωσε μια εκπληκτική συναυλία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο ενός αφρο-φουτουριστικού φεστιβάλ.

Φυσικά, ο Sun Ra και η μουσική του έχουν μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική αυτονομία και δεν εντάσσονται σε οποιαδήποτε τεχνική / μουσική υποσημείωση. Σήμερα, γιορτάζοντας 60 χρόνια συνεχούς πορείας με την Arkestra, και 95 χρόνια στη ζωή, ο Marshall Allen εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένος στη μελέτη, την έρευνα και την ανάπτυξη της μουσικής παρακαταθήκης του Sun Ra. Και έρχεται να γιορτάσει μ' αυτή την μεγάλη συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ στις 14 Οκτωβρίου.

Η Sun Ra Arkestra αποτελείται από τους Marshall Allen (μουσική διεύθυνση, άλτο σαξόφωνο, φλάουτο), Elson Nascimento (κρουστά),  Emmett Orvictor Mc Donald (τρομπόνι), Wayne A. Smith (ντραμς), Tara Middleton (φωνή), Stephen Tyler Mitchell (μπάσο), Cecil H. Brooks (τρομπέτα), Vincent Chancey (γαλλικό κόρνο), George Burton (πιάνο), Noel Scott (σαξόφωνο), Danny Ray Thompson (βαρύτονο σαξόφωνο) και  James E. Stewart (τενόρο σαξόφωνο)
Εισιτήρια €15 και €10 και μειωμένα €5. Η προπώληση των εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39).
Η συναυλία πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παράλληλα με τον βασικό κορμό δράσεων που προσφέρονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας έτσι τις πηγές εσόδων του οργανισμού ΚΠΙΣΝ ΑΕ και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Σχετικά Θέματα