Νέα

Η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε εορταστικό live streaming

Η ετήσια εορταστική συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί φέτος κεκλεισμένων των θυρών την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου (8.30μ.μ.), στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα μεταδοθεί δωρεάν, μέσω live streaming. Το γιορτινό πρόγραμμα, που θα διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου, περιλαμβάνει έργα για όλη την οικογένεια, κατάλληλα να μας βάλουν στο εύθυμο κλίμα των γιορτών.

Η έναρξη γίνεται με το εμβατήριο από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» του Pyotr Ilyich Tchaikovsky καθώς και το εμβατήριο από την όπερα «Η αγάπη για τα τρία πορτοκάλια» του Sergey Prokofiev. Συνεχίζοντας, θέση παίρνουν η ορχηστρική σουίτα «Το καρναβάλι των ζώων» του Camille Saint Saens και η «Φαντασία», βασισμένη στο τραγούδι «Greensleeves» του Ralph Vaughan Williams.Το φινάλε της βραδιάς θα γίνει με το αγαπημένο μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος», του Ρώσου συνθέτη Sergey Prokofiev, με τον Λευτέρη Ελευθερίου στο ρόλο του αφηγήτη.


Η συναυλία θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, το κανάλι του στο YouTube και τη σελίδα του στο Facebook, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).