Νέα

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι έρχεται online από το Christmas Theater

Η ετήσια πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι θα περιληφθεί στο ψηφιακό πρόγραμμα του Christmas Theater. Ελλείψει ζωντανών θεαμάτων, η διοργάνωση μεταφέρει τις δράσεις της ψηφιακά σε ένα πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα, με παραστάσεις μπαλέτου και μια σπουδαία συναυλία απευθείας στο σαλόνι μας. Από την 1η έως τις 3 Ιανουαρίου, θα μεταδωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα του Christmas Theater η συναυλία που παρουσιάζει τα ωραιότερα βαλς απευθείας από τη Μόσχα. Με τίτλο «Grand Waltz» και με τον θρυλικό Βλαντιμίρ Φεντοσέγιεφ στο πόντιουμ η σπουδαία ευρωπαϊκή ορχήστρα καταφέρνει να καθηλώσει ακόμα και μέσα από την οθόνη, μεταδίδοντας απευθείας από την Αίθουσα Φιλαρμονικής Ορχήστρας της ρώσικης πρωτεύουσας.

Στο πρόγραμμα που εκτελούν εκατό μουσικοί, περιλαμβάνονται έργα των Στράους, Σοστακόβικς, Τσαϊκόφσκι, Μπερνστάιν, Σιμπέλιους και άλλων. Η ορχήστρα λειτουργεί από το 1930, ενώ ο Φεντοσέγιεφ έχει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και αρχιμουσικού από το 1974, κατακτώντας τον τίτλο του μακροβιότερου μαέστρου μεγάλης ορχήστρας. Έχει καταφέρει να συνδέσει την κλασική μουσική της σοβιετικής περιόδου με εκείνη της σύγχρονης Ρωσίας, ενώ δε εφησυχάζεται μουσικά, κάνοντας την ορχήστρα του μια από τις καλύτερες του κόσμου.

Η συναυλία θα μεταδοθεί 1-3 Ιανουαρίου, ενώ έχει ανοίξει η προπώληση εισιτηρίων μέσω τηλεφώνου στο 2117701700 και μέσω viva.gr (€12). Η πρόσβαση στην παράσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 4 ώρες μετά την έναρξή της.