Νέα

Η όπερα του Άλμπαν Μπεργκ «Βότσεκ» για πρώτη φορά στη Λυρική

Από -

Είναι μια από τις κορυφαίες οπερατικές δημιουργίες του 20ού αιώνα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή από τις 19 Ιανουαρίου 2020 και για πέντε παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Η σκηνοθεσία υπογράφεται από τον σπουδαίο Ολιβιέ Πυ, κορυφαίο Γάλλο σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν. Διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος και στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο κορυφαίος βαρύτονός μας Τάσης Χριστογιαννόπουλος.

Φωτό: Α. Σιμόπουλος
Φωτό: Α. Σιμόπουλος

Η όπερα Βότσεκ του Αυστριακού συνθέτη Άλμπαν Μπεργκ είναι ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης όπερας. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκέοργκ Μπύχνερ και ανέβηκε για πρώτη φορά το 1925.
Η υπόθεση αφορά τις δαιδαλώδεις διαδρομές του μυαλού και του ανθρώπινου ψυχισμού σε σχέση με τη βία που υφίσταται από το περιβάλλον του. Ο Βότσεκ, ένας απλός στρατιώτης, γίνεται δολοφόνος και οδηγείται βαθμιαία στην αυτοκαταστροφή. Όλα σ' αυτή την όπερα παρουσιάζονται χωρίς καμιά ωραιοποίηση και η μουσική του Μπεργκ αλλάζει τα δεδομένα του λυρικού θεάτρου σεβόμενη την ωμότητα του κειμένου και τις περίπλοκες ψυχολογικές του παραμέτρους.

Πρώτη παρουσίαση από την Εθνική Λυρική Σκηνή

19, 23, 26, 31 Ιανουαρίου 2020
2 Φεβρουαρίου 2020
Ώρα έναρξης 20.00 (Κυριακές 18.30)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση Βασίλης Χριστόπουλος
Σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ

Σκηνικά, κοστούμια Πιερ-Αντρέ Βάιτς
Φωτισμοί Μπερτράν Κιγύ
Διεύθυνση χορωδίας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Διεύθυνση παιδικής χορωδίας Κωνσταντίνα Πιτσιάκου

banner

Σχετικά Θέματα