Νέα

Η Μουσική του Λόγου στη Λυρική Σκηνή

Από τις 9 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το 3ο της διαδικτυακό φεστιβάλ με τίτλο «Η Μουσική του Λόγου». Είναι πέντε ταινίες μικρού μήκους που συνδυάζουν την τέχνη της μουσικής με αυτήν της εικόνας μέσα από τις δυναμικές της κάθε μιας αλλά και με κινητήρια αφηγηματική δύναμη αυτήν του λόγου.

Όπως τονίζεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Το όνειρο και η φαντασίωση της Εξαϋλωμένης νύχτας του Άρνολντ Σαίνμπεργκ συναντούν τις εξομολογήσεις ανθρώπων σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στην υπνωτική σύνθεση Mich nicht του Νίκου Ιωακείμ και τις αναμνήσεις της Γυναίκας με τα Μαύρα στο μονόδραμα Η κυρία του σεληνόφωτος του Γιώργου Σισιλιάνου. Το νανούρισμα του Ταρκουίνιο Μέρουλα που ψελλίζεται από διαφορετικές μητέρες στη σύγχρονη Αθήνα μπλέκεται με τις Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ όπου το λυρικό τραγούδι κυριεύει ένα πρωινό τηλεοπτικό μαγκαζίνο».

Οι προβολές γίνονται μέσα από τον ιστότοπο nationalopera.gr, και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr.

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής και κάθε μία από αυτές τις ταινίες παραμένει online για 30 μέρες μετά την πρεμιέρα της.

Εξαϋλωμένη νύχτα, έργο 4 του Άρνολντ Σαίνμπεργκ Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου 2020 στις 21.30 | Θα παραμείνει online έως 9/1
Μich nicht του Νίκου Ιωακείμ Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου 2020 στις 21.30 | Θα παραμείνει online έως 16/1
Προσευχή πάνω σε ένα νανούρισμα του Ταρκουίνιο Μέρουλα Πρεμιέρα: 23 Δεκεμβρίου 2020 στις 21.30 | Θα παραμείνει online έως 23/1
Μουσικές καλημέρΕΛΣ Πρεμιέρα: 30 Δεκεμβρίου 2020 στις 21.30 | Θα παραμείνει online έως 30/1
Η κυρία του σεληνόφωτος, έργο 41 του Γιώργου Σισιλιάνου Πρεμιέρα: 6 Ιανουαρίου 2021 στις 21.30 | Θα παραμείνει online έως 6/2


Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα