Νέα

Η Κόρα Καρβούνη γίνεται η «Μήδεια»

Το έργο που σήμανε τη βάφτιση ενός νέου είδους στο μουσικό δράμα φέρνει η Καμεράτα μέσω των live streaming συναυλιών που τρέχουν εδώ και ένα μήνα από το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 8.30μ.μ, οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Μαρκέλλου Χρυσικόπουλου θα παρουσιάσουν το μονόπρακτο μελόδραμα «Μήδεια» σε όργανα εποχής.

Το έργο του, εν πολλοίς άγνωστου, Τσέχου συνθέτη Georg Benda, έβαλε στο μουσικό χάρτη το είδος του μελοδράματος, κάνοντας το διακριτό από τα λοιπά μουσικά δράματα και εξαίροντας τη σημασία τον συνδυασμό απαγγελίας και μουσικής. Μέχρι το 1775, όπου κυκλοφόρησε το έργο, η απαγγελία άνηκε μόνο σε μεμονωμένα επεισόδια των μουσικών έργων και δεν εκτινόταν σε όλη τη διάρκεια τους.

Στην παραγωγή της Καμεράτας, η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη ενσαρκώνει το ρόλο της Μήδειας ενώ ο τσεμπαλίστας και μαέστρος Μαρκέλλος Χρυσικόπουλος διευθύνει την ορχήστρα. Η συναυλία πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία κοινού, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του covid-19. Θα είναι διαθέσιμη μέσω live streaming στην ιστοσελίδα του «Νιάρχος», στη σελίδα του στο facebook καθώς και στο κανάλι του στο youtube.