Θέμα

Η Athens Music Week είναι μια μουσική εβδομάδα γεμάτη με ομιλίες, εργαστήρια, meetings, showcases και live!

Από -

Η Athens Music Week (από 17 έως 23 Ιουνίου) είναι η 1η Διεθνής Συνάντηση για τη μουσική βιομηχανία που γίνεται στην Αθήνα και επιχειρεί να βάλει την πόλη μας σε διεθνή μουσική τροχιά.

What do you know about music? You're not a lawyer.
What do you know about music? You're not a lawyer.

Για πρώτη φορά έρχονται 30 ειδικοί της μουσικής βιομηχανίας από το εξωτερικό για να συναντηθούν με πάνω από 80 καλλιτέχνες και επαγγελματίες από την Ελλάδα έχοντας σαν στόχο την επαφή, τη δικτύωση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας –κάτι που γίνεται κατά κόρον στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο– έχοντας σαν απώτερο στόχο την ενδυνάμωση του μουσικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη αλλά και την προώθηση της Αθήνας ως διεθνή μουσικό τουριστικό προορισμό.

Το event αυτό ασχολείται με ζωτικά και φλέγοντα ζητήματα μουσικής και τέχνης και αφορά μουσικούς, δημιουργούς, ανθρώπους της δισκογραφίας – αλλά και καλλιτέχνες που αυτενεργούν καθώς η «δισκογραφία» έχει πια ευρύτερη έννοια – ανθρώπους των δημοσίων σχέσεων, ειδικούς δημοσιογράφους, managers, marketeers, δικηγόρους, εκπαιδευτικούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και του πολιτισμού που κάθονται στο τραπέζι (ή παρακολουθούν) και συζητούν θέματα που αφορούν στη μουσική βιομηχανία. Οι συζητήσεις αυτές περιστρέφονται γύρω από ζητήματα μάρκετινγκ, επικοινωνίας, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης, προώθησης καλλιτεχνών στο εξωτερικό, οργάνωσης εκδηλώσεων, μουσικής παραγωγής, αξιοποίησης ψηφιακών μέσων και εφαρμογών, διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, δισκογραφίας, ασφάλειας, μετάκλησης και διαχείρισης καλλιτεχνών, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους η μουσική μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

Τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις του Athens Music Convention (18-19/06), Music Innovation Hub (18-19/06) και Music & the City (17-23/06) είναι: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Gazarte, Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, Impact Hub Athens, Romantso, (ex) Bar Guru bar, Στοά Εμπόρων, Εθνικός Κήπος, Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, Πλατεία Θεάτρου, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Πάρκο Ελευθερίας, Rudu Bar, Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά. Το Athens Music Walk (21-23/06) περιλαμβάνει και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά: https://athensmusicweek.gr/

Γενικά, η είσοδος είναι ελεύθερη. Τα εργαστήρια (workshops), οι συζητήσεις και οι παρουσιάσεις θα γίνονται στα αγγλικά ή στα ελληνικά χωρίς μετάφραση. Για την παρακολούθηση των workshops θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με προεγγραφή. Καθώς το πρόγραμμα ανανεώνεται διαρκώς, μπορείτε να ενημερώνεστε από την επίσημη ιστοσελίδα και τα social media.