Θέμα

Γιορτάζοντας μισόν αιώνα με τα τραγούδια του Αλέκου Χρυσοβέργη

Από -

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, 13 διάσημοι σύγχρονοι λαϊκοί τραγουδιστές τιμούν με μια μεγάλη συναυλία τον ξεχωριστό μουσικοσυνθέτη Αλέκο Χρυσοβέργη για τα 50 χρόνια της προσφοράς του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Σκαλίζοντας τη δισκογραφία, συναντάει κανείς κάποιες εκατοντάδες αξιόλογα τραγούδια, με καθαρή λαϊκή μουσική βάση, που έχουν γίνει επιτυχίες και που φέρουν την υπογραφή του Αλέκου Χρυσοβέργη. Από τα τέλη της δεκαετίας του '60, δηλαδή εδώ και 50 χρόνια, ο μουσικοσυνθέτης από τον Βύρωνα δεν έχει πάψει να τροφοδοτεί το λαϊκό μας τραγούδι με αισθήματα - δηλαδή που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά (τα περισσότερα σε στίχους του Σπύρου Γιατρά). Τραγούδια που έχουν συνδεθεί με τραγουδίστριες και τραγουδιστές όλου του φάσματος που, λίγο πολύ, αποτελούν το who's who του λαϊκού μας τραγουδιού: Στράτος Διονυσίου, Τζένη Βάνου, Νότης Σφακιανάκης, Κατερίνα Στανίση, Γιάννης Πάριος, Θέμης Αδαμαντίδης, Μαρινέλλα, Σταμάτης Γονίδης, Πέγκυ Ζήνα, Αντύπας, Ρίτα Σακελλαρίου, Βασίλης Καρράς, Λένα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Κοντολάζος, Νίκος Μακρόπουλος, Δημήτρης Μητροπάνος αλλά και Πάνος Κιάμος, Πάολα, Νίκος Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνος Αργυρός, Θάνος Πετρέλης κ.ά.

Έτσι, στις 30/6 στο ΣΕΦ, ο Θέμης Αδαμαντίδης, o Αντύπας, o Kωνσταντίνος Αργυρός, o Σταμάτης Γονίδης, η Πέγκυ Ζήνα, η Τζωρτζίνα Καραχάλιου, ο Πάνος Κιάμος, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Mίλτος Μπαντής, η Βασιλική Νταντά, η Κατερίνα Στανίση και ο Νότης Σφακιανάκης θα μας τραγουδήσουν επιτυχίες όπως «Ο αετός», «Ένα σου σημάδι μόνο», «Είσαι ένα πιστόλι», «Έρωτά μου», «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», «Όλα σ΄ αγαπάνε», «Δεν σου κάνω τον άγιο» και δεκάδες άλλα που σηματοδοτούν την καλλιτεχνική πορεία του Αλέκου Χρυσοβέργη.

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά: 11876

Online: https://www.viva.gr/tickets/music/sef/50-xronia-alekos-xrysovergis/

Φυσικά σημεία στην Αθήνα: στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni's (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ.-Σαβ. 11:00-19:00) και στο athinorama.gr

Φυσικά σημεία στη Θεσσαλονίκη: στα καταστήματα Reload, Seven Spots και στα Καταστήματα Wind και στο athinorama.gr

Φυσικά σημεία στην Υπόλοιπη Ελλάδα: στα καταστήματα Seven Spots και στα Καταστήματα Wind και στο athinorama.gr

Η προπώληση συνεχίζεται έως την Κυριακή 30 Ιουνίου και οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Α Ζώνη: 50€ / Β Ζώνη: 30€ / Γ Ζώνη: 25€ / Δ Ζώνη: 20€ / Αρένα όρθιων: 18€