Νέα

Φιλανθρωπική συναυλία με τον Δαβίδ Ναχμία στον «Παρνασσό»

Από τον όμιλο «Φέρμελη» διοργανώνεται μουσική βραδιά με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη αφιερωμένη στα παλιά κλασσικά τραγούδια, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν ως φοιτητική υποτροφία για τη συγγραφή μεταπτυχιακής εργασίας ιστορικού περιεχομένου με αντικείμενο τους Εύζωνες. Η συναυλία θα γίνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός».

Η υποτροφία αυτή είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αδικοχαμένου Εύζωνα Σπύρου Θωμά, ο οποίος, έχοντας ολοκληρώσει τη σκοπιά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κατέρρευσε στα χέρια των συναδέλφων του και απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου 2019.
Ο πιανίστας, συνθέτης, ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός Δαβίδ Ναχμίας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός για την προσήλωσή του στο λεγόμενο «ρετρό» τραγούδι μας, κάνοντας συνεχώς συναυλίες πάνω σ’ αυό αλλά και εκπομπές και δισκογραφικές εκδόσεις.

Η «Φέρμελη» είναι σύλλογος που ιδρύθηκε από την εικαστικό Λίζα Πενθερουδάκη με σκοπό την ανάδειξη και διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής, καλλιτεχνικής, αλλά και της εθνικής μας κληρονομιάς.
Η εν λόγω εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι € 20. Προπώληση από το www.viva.gr