Νέα

Έρχεται διπλό concept άλμπουμ από τους Deine Lakaien

Η πανδημία του covid-19 δεν επέτρεψε στους Deine Lakaien να πραγματοποιήσουν το πλάνο τους για μια προγραμματισμένη, φθινοπωρινή περιοδεία, ενώ και η ολοκλήρωση του δέκατου άλμπουμ τους καθυστέρησε σε έναν χρόνο.

Με αρχικό προγραμματισμό να κυκλοφορήσει την περασμένη άνοιξε, το «Dual», το «πιο περίτεχνο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, θα βρει τελικά τη θέση του στα δισκάδικα την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, αποζημιώνοντας μας όμως για την καθυστέρηση αυτή. Πρόκειται για ένα διπλό κονσεπτικό δίσκο, τον πρώτο για το συγκρότημα, που θα εξερευνήσει δύο πλευρές: τα πρώτα δέκα τραγούδια είναι διασκευές σε κομμάτια που ενέπνευσαν, άγγιξαν και διαμόρφωσαν τους Alexander Veljanov και Ernst Horn, αναδιαμορφωμένα με τρόπο τέτοιο ώστε να προσαρμοστούν στη σκοτεινή, avant garde ματιά των Deine Lakaien, με σεβασμό όμως στην αρχική σύνθεση.

Τα υπόλοιπα δέκα τραγούδια της συλλογής θα είναι νέες συνθέσεις, οι οποίες θα συνομιλούν με κάθε μία από τις διασκευές, στιχουργικά, μουσικά, συναισθηματικά ή θεματικά. Το cover που δημοσίευσαν για το hit single της Patti Smith και του Bruce Springsteen «Because the night», ένα από τα πιο πολυδιασκευασμένα κομμάτια όλων των εποχών, αποκαλύπτει ακριβώς τη νέα πνοή που εμφυσούν οι Deine Lakaien σε all time classic ύμνους.