Νέα

«Επέστρεφε στην ποίηση»: Δύο μοναδικές παραστάσεις αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη

Στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι πρώτες δύο νύχτες του Οκτώβρη πρόκειται να είναι άκρως ατμοσφαιρικές, με τις λέξεις να παίρνουν ζωντανή μορφή μέσα από τα χείλη της Μαρίας Φαραντούρη και του Δημήτρη Καταλειφού. Το καταξιωμένο δίδυμο πλαισιώνεται με τη συμμετοχή του Βασίλη Γισδάκη και τεσσάρων ακόμη διακεκριμένων μουσικών, σκοπεύοντας να μας χαρίσουν δύο μοναδικές ερμηνείες πάνω σε ποιητικά απανθίσματα αυτούσιου ελληνικού λόγου, όπως ακριβώς μελοποιήθηκαν από τους κορυφαίους συνθέτες που γαλούχησε η χώρα μας.

Πρόκειται για ακόμη μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στον προσφάτως αποθανόντα Μίκη Θεοδωράκη από δύο καλλιτέχνες που έχουν εξυψώσει το ελληνικό πνεύμα όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συναυλίες της Μαρίας Φαραντούρη έχουν γεμίσει κορυφαίες αίθουσες του κόσμου όπως το Queen Elisabeth Hall και το Berliner Philarmonie, με την ιδιαίτερη φωνή της να αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ ελληνικής μουσικής και ξένων ακουστικών γούστων. Από την άλλη, η υπερηφάνεια του Δημήτρη Καταλειφού για τον εθνικό ποιητικό θησαυρό που έχουμε κληρονομήσει διαφαίνεται καθ’ όλη την καλλιτεχνική του πορεία, για αυτό και όλες του οι ερμηνείες προκαλούν δέος και θαυμασμό σε κάθε θεατή, είτε απαγγέλλει σε ταινίες, είτε σε εκδηλώσεις, είτε σε ηχογραφήσεις.

Η προπώληση για την εκδήλωση που θα λάβει χώρα στη 1 και στις 2 Οκτωβρίου έχει ήδη αρχίσει και συνεχίζεται μέσω του megaron.gr και όλων των καταστημάτων Public.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό μουσικής