Νέα

Έφυγε ο σπουδαίος λαϊκός μας συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

Ο σπουδαίος και δημοφιλής λαϊκός μας συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης έφυγε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Μαρτίου υποκύπτοντας σε ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες και ενώ είχε αναρρώσει από κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

banner

Με τα τραγούδια του ο Τάκης Μουσαφίρης σφράγισε τη νεώτερη περίοδο του λαϊκού μας τραγουδιού, από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και εντεύθεν. Έδωσε σπουδαία σουξέ σε τραγουδιστές όπως ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ρίτα Σακελλαρίου, η Χαρούλα Λαμπράκη, η Κατερίνα Στανίση, η Δούκισσα, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Στράτος Διονυσίου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Γιώργος Σαρρής, η Βίκυ Μοσχολιού, η Μαρινέλλα, ο Σταμάτης Κόκοτας κ.ά. που αποτελούν χαρακτηριστικές και εμβληματικές στιγμές του νεώτερου λαϊκού μας μουσικού πολιτισμού.

Αν και κάποια εποχή ο Τάκης Μουσαφίρης φορτώθηκε ακέραια την ευθύνη της "σλογκανοποίησης" του ελληνικού τραγουδιού η ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγιση στην συνθετική του τέχνη δείχνει πως υπήρξε πραγματικός μάστορας της λαϊκής μας μουσικής και τραγούδια όπως «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Ο ταξιτζής», «Μυστικέ μου έρωτα», «Σ' αγαπώ ακόμα», «Άτακα κι επι τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Έγω να δεις», «Το σ' αγαπώ δεν το λέω» κ.ά. έχουν τη θέση τους στη σύγχρονη μουσική μας ανθολογία.


Πολυγραφότατος ως δημιουργός, ο Τάκης Μουσαφίρης πρέπει να έχει αφήσει πολύτιμο ανέκδοτο υλικό στο συρτάρι του.

banner