Νέα

Δύο επιπλέον συναυλίες για τον Κωνσταντίνο Βήτα στην Εναλλακτική

Από -

Τα εισιτήρια για τις τέσσερις παραστάσεις του έργου «Ο κόσμος είναι ένας» του Κωνσταντίνου Βήτα έχουν εξαντληθεί. Έτσι, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσθέτει δύο επιπλέον βραδινές παραστάσεις στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου στις 10 μ.μ., στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η προπώληση για τις δύο επιπλέον παραστάσεις ξεκινάει αύριο, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις 09.00, στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (τηλ. 213 088 5700, ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 09.00-21.00 & www.nationalopera.gr), στα καταστήματα Public, στο http://tickets.public.gr, στην www.ticketservices.gr και στα Εκδοτήρια της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου).

Ο Κωνσταντίνος Βήτα κάνει μια δημιουργική «συνομιλία» με το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου χρησιμοποιώντας την γλώσσα της σύγχρονης και ηλεκτρονικής μουσικής τεχνολογίας στην παράσταση Ο κόσμος είναι ένας που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ στις 30, 31 Ιανουαρίου και 1, 2 Φεβρουαρίου.

Ένας κύκλος 20 ποιημάτων από το συνολικό έργο και ποιητικό φάσμα του Γιάννη Ρίτσου, σε συνδυασμό με την πρωτότυπη ηλεκτρονική μουσική του Κ.Βήτα και τα βίντεο του Νίκου Πατρελάκη αποτελούν μια μεγάλη ζωντανή εγκατάσταση που δίνει με μοναδικό τρόπο το ποιητικό σύμπαν του μεγάλου ποιητή. Έτσι η μεγάλη ποίηση μετατρέπεται σε μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.
Τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου απαγγέλλουν ο Κωνσταντίνος Βήτα και η Όλια Λαζαρίδου μέσα από ambient ηχοτοπία, πιάνο και επεξεργασμένες φωνές μέσα από τις σελίδες των ποιημάτων του. Με αυτό τον τρόπο προκύπτει μια καινοτομική προσέγγιση στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.