Νέα

«Carnage»: Οι Nick Cave και Warren Ellis μας «σφάζουν» - καθόλου με το γάντι

Ο Nick Cave φαίνεται αποφασισμένος να κάνει την καραντίνα μας λίγο καλύτερη (ή να μας βυθίσει στην απόλυτη απελπισία) με το δίσκο «Carnage» που μόλις κυκλοφόρησε στις streaming πλατφόρμες, μαζί με τον συνεργάτη του Warren Ellis. Πρόκειται για την πρώτη κοινή δισκογραφική δουλειά τους, που δεν αφορά σε soundtrack, και είναι ένα απύθμενο συναισθηματικό ταξίδι σε όλα όσα έχουμε βιώσει τον τελευταίο χρόνο αλλά αδυνατούμε να εκφράσουμε.

banner

Καθόλου τυχαία, η σύλληψη και πραγματοποίηση του άλμπουμ έγινε μέσα στο lockdown, με το μεγαλύτερο μέρος του να έχει πάρει μια πρώτη μορφή μέσα σε δυόμισι μέρες και την δημιουργική ανάγκη να ωθεί στην υλοποίησή του. «Η δημιουργία του “Carnage” ήταν μία αναπτυσσόμενη διαδικασία έντονης δημιουργικότητας» εξηγεί ο Ellis. «Τα οκτώ τραγούδια βρίσκονταν εκεί με την μία ή την άλλη μορφή μέσα στις πρώτες δυόμισι μέρες και μετά ήταν απλά “ας φτιάξουμε ένα δίσκο”! Δεν υπήρχε τίποτα προμελετημένο σ’ αυτό». Όσο για τον Cave - ο οποίος μας είχε προϊδεάσει ένα μήνα νωρίτερα απαντώντας σε θαυμαστή στα γράμματα του «Red Hand Files» πως περνάει την καραντίνα «στο στούντιο –με τον Warren- για να φτιάξουμε ένα άλμπουμ» - το «Carnage» είναι «ένας βίαιος αλλά πανέμορφος δίσκος που εκκολάφτηκε σε μία κοινή καταστροφή».

Επιβεβαιώνουμε· μέσα σε οκτώ κομμάτια που ξεκινούν από την καταβαραθρωτική απόγνωση και καταλήγουν σε μια, έστω φαντασιακή, λύτρωση, η πανδημία ξαφνικά φαντάζει λίγο λιγότερο απομονωτική, όσο συνειδητοποιούμε για τα καλά αυτό που λέγεται συνεχώς από την αρχή της: πως μας επηρεάζει όλους, εξίσου, μαζί.

banner

Ακούστε το «Carnage» εδώ