Νέα

«Αθάνατη αγαπημένη»: Το Μέγαρο αναζητά την αινιγματική μούσα του Beethoven

© Ακριβιάδης
© Ακριβιάδης

Το ψηφιακό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζεται σταθερά σε εβδομαδιαία βάση, με νέες παραστάσεις και παραγωγές να προστίθενται στο πρόγραμμά του. Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου (8.30μ.μ.) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε streaming με ελεύθερη πρόσβαση την «Αθάνατη Αγαπημένη», μία μουσικοθεατρική παράσταση γύρω από την άγνωστη γυναίκα που ενέπνευσε τον Ludwig van Beethoven.

banner

Μαθήτρια ή σύζυγος του αδερφού του; Η μουσικός, ηθοποιός και συγγραφέας Μάγδα Μαυρογιάννη αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση γύρω από την αινιγματική μούσα του σπουδαίου συνθέτη, σε ένα δραματοποιημένο μουσικό αναλόγιο δικής της δημιουργίας. Βασισμένη σε έργα και προσωπικές επιλογές του Beethoven αλλά και σε συνθέσεις των Schubert, Schumann, Brahms και Mendelssohn, η σκηνοθέτης συνθέτει μία περίπλοκη πορεία μέσα στην ιστορία και τη μουσική, που καταλήγει στο πάθος και τον θαυμασμό των δημιουργών για τις μούσες τους.

Στην «Αθάνατη Αγαπημένη» πρωταγωνιστούν οι σοπράνο Μίνα Πολύχρονου, η μετζοσοπράνο Άρτεμις Μπόγρη και η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα. Η παράσταση προβάλλεται δωρεάν και είναι διαθέσιμη για θέαση για 48 ώρες από την πρεμιέρα της, στην ιστοσελίδα και τη facebook σελίδα του Μεγάρου, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ.

banner