Νέα

«10 Years of Horror & Romance» : Γενέθλια για την έκθεση του Στέφανου Ρόκκου με νέο soundtrack

Η αγάπη του Στέφανου Ρόκου για τη μουσική συνάντησε την εικαστική του τέχνη το 2010 στο «Horror & Romance on Another Planet». Το project που ξεκίνησε να δουλεύεται από το 2008, κατέληξε σε μία έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι και στην Art Athina καθώς και σε μία μουσική συλλογή 18 κομματιών, από Έλληνες και ξένους μουσικούς και συγκροτήματα. Ήδη από τότε, όπως δήλωσε ο καλλιτέχνης σκεφτόταν μία πιθανή επετειακή έκδοση και διοργάνωση, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί τόσο το πόσο γρήγορα θα περνούσε η δεκαετία, όσο και η συνθήκη στην οποία θα βρισκόμασταν το 2020.

Στόχος από νωρίς ήταν να επιλεγούν 3-4 τραγούδια από την αρχική συλλογή και να ξαναδουλευτούν με μία νέα ματιά. Ξεπερνώντας της δυσκολία της επιλογής ανάμεσα στον όγκο των κομματιών, το «10 Years of Horror & Romance» θα περιλαμβάνει τα κομμάτια των The Fiery Furnaces, των οποίων η τωρινή συνεργασία σημαίνει και την επανένωσή τους, του Μανώλη Αγγελάκη, από τα πιο προσωπικά της συλλογής, και την Krista Muir που με την dance εκδοχή της θα αλλάξει κατά 90 μοίρες την αρχική, συναισθηματική της σύνθεση.

Επιπλέον, ένα νέο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη έρχεται να συμπληρώσει το EP, το «χαμένο ακυκλοφόρητο κομμάτι της συλλογής». Ο «Χαμένος κινητήρας» είναι ένα τραγούδι που δεν παραδόθηκε ποτέ εγκαίρως και τώρα πειράχθηκε και ξαναδουλεύτηκε για να συμπληρώσει το άλμπουμ στο οποίο έπρεπε να ανήκει εξαρχής. Αντίστοιχα, ο Στέφανος Ρόκος διαχειρίστηκε το εξώφυλλο του δίσκου: ένα remix της αρχικής ιδέας, με μία νέα ηρωίδα να παλεύει αυτή τη φορά με ένα καλαμάρι αντί για ένα χταπόδι.

Το «10 Years of Horror & Romance» θα κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου 2020 από τη United We Fly σε 550 αντίτυπα βινυλίων, από τα οποία τα 150 θα συνοδεύονται από την ομώνυμη μεταξοτυπία. Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει εδώ.