10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εβδομάδα!

Η συναυλιακή κατάσταση του καλοκαιριού μας όλο και εμπλουτίζεται! Φροντίζοντας πάντα να είναι ασφαλής!

10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εβδομάδα!

Αφιέρωμα στην Αρλέτα

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου στις 9 μ.μ. μια ομάδα εκλεκτών καλλιτεχνών υποδέχεται το κοινό του ΚΠΙΣΝ με «Τσάι Γιασεμιού» και την συνάντηση της μουσικής νοσταλγίας με την σύγχρονη ματιά. Ένα πλούσιο μουσικό αφιέρωμα στην Αρλέτα, με επιλογές από δικά της τραγούδια αλλά και αγαπημένων της συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Σπανός και ο Λάκης Παπαδόπουλος διασκευάζονται από τον στενό φίλο και συνεργάτη της Βασίλη Ρακόπουλο και αποδίδονται από τη Μελίνα Τανάγρη, τη Νανά Μπινοπούλου και τους μουσικούς Ανδρέα Πολυζωγόπουλο και Πέτρο Κούρτη.

Paris-Istanbul

Αναμφιβόλως, μια από τις πιο πετυχημένες μουσικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, το «Paris-Istanbul» της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, έχει επιστρέψει στην απλόχωρη «Αποβάθρα» του Τρένου-Θεάτρου για 5 μόνο Παρασκευές: 25 Ιουνίου και 2, 9, 16, 23 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με το Orient Express, που πάει από το κοσμοπολίτικο Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη και οι στάσεις του κρύβουν απρόσμενες ιστορίες και αποκαλύπτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό τοπίων, ανθρώπων και πολιτισμών. Επί σκηνής συναντάμε την Αθηνά Ρούτση με τα πολύγλωσσα τραγούδια και την εκφραστική φωνή της, την Άλκηστη Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις και τον Φώτη Μυλωνά στα πνευστά, την κιθάρα και το μαντολίνο. Ιδέα και καλλιτεχνική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη.

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Είναι εξέχων ντράμερ και τζάζμαν καθώς και προικισμένος άνθρωπος της μουσικής, γενικότερα. O Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης είναι και πολύ καλός και δημιουργικός συνθέτης επίσης και έρχεται να παρουσιάσει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Κύκλοι» και υπότιτλο «έξι τραγούδια κι έξι ορχηστρικά», στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Τα τραγούδια του δίσκου παρουσιάζουν η νεαρή ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου και ο επίσης νεαρός ερμηνευτής, τραγουδοποιός και βιολονίστας Παναγιώτης Λάμπουρας, Μαζί τους, ένα κουαρτέτο τζαζ και μια ορχήστρα δωματίου υπό την καθοδήγηση του Στάθη Σούλη. Τους στίχους των τραγουδιών εκτός από τον συνθέτη υπογράφουν η Ελένη Φωτάκη και η Λήδα Ρουμάνη.

Keyvan Chemirani

Η ζωογόνος δύναμη του ρυθμού είναι αυτή που κυριαρχεί στις μουσικές του κόσμου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του. Αυτή η σύμμειξη ήχων και ρυθμών σε διαχρονική και διαπολιτισμική βάση, φαίνεται να κυριαρχεί και στη δράση της μουσικής φατρίας από το Ιράν, που παίζει ζαρμπ και άλλα κρουστά, με επικεφαλής τον Keyvan Chemirani. Αυτή είναι και η βάση του σχήματος Rhythm Alchemy, που έχει πάρει υπερεθνικές διαστάσεις και δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για να συνδεθούν πολιτισμικά χαρακτηριστικά αιώνων, από την Ινδία και αλλού, με το straight δυτικότροπο drumming και το σύγχρονο beatboxing. Με συμμετοχές μουσικών όπως αυτή του δικού μας Σωκράτη Σινόπουλου (λύρα), το γκρουπ εμφανίζεται στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου (2-3/7).

Souled Out

Λίγο πριν μας προκύψει ο κορωνοϊός, είχαμε σχεδιάσει μια παρουσίαση των «παιδιών» που έπαιξαν και έδωσαν ουσία στο «Woodstock» του Διονύση Σαββόποπουλου. Ο σχεδιασμός μας αυτός ανατράπηκε από τα γεγονότα, όμως στην διάρκεια του εγκλεισμού είδαμε την Αλεξάνδρα Σιετή να δείχνει κάποιες από τις ερμηνευτικές της ποιότητες στην τηλεόραση και, τους τελευταίους μήνες, το γκρουπ στο οποίο συμμετέχει, τους Souled Out από τη Θεσσαλονίκη, να δείχνει μια πραγματικά προστιθέμενη καλλιτεχνική αξία. Για πρώτη φορά στην Αθήνα, θα τους απολαύσουμε στην Roof Stage του Gazarte. (2/7)

El Sistema Greece | Blend Mishkin

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση υπερεθνικού και διαπολιτισμικού χαρακτήρα καθώς οι μουσικοί της El Sistema Greece Youth Orchestra και Choir (που προέρχονται από 40 χώρες) σμίγουν με το γκρουπ Roots Evolution του Blend Mishkin, μια εξειδικευμένη και δημιουργική reggae-soul μπάντα, και με τη συμμετοχή τραγουδιστών από όλο το φάσμα (Θοδωρής Μαραντίνης, Μαρίνα Σάττι, Κατερίνα Ντούσκα, Ζερόμ Καλουτά, Taf Λάθος, BNC) δίνουν καινούριο χαρακτήρα σε γνωστά τραγούδια, διασκευάζουν παλιές επιτυχίες και έτσι δημιουργούν καινούριους μουσικούς κόσμους που τους χαρακτηρίζουν σαν καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Στο Ηρώδειο 5 Ιουλίου.

The Soccer Opera

Αφιερωμένη στο πιο δημοφιλές άθλημα αλλά και παιγμένη σαν ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό ματς, είναι η σκηνική σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη «The Soccer Opera» που θα δούμε στην Πειραιώς 260 (5-6/7). Μόνο που εδώ οι παίκτες είναι λυρικοί τραγουδιστές και χορευτές και οι φίλαθλοι/οπαδοί αποτελούνται από χορωδίες που αποδίδουν δύσκολα πολυφωνικά τραγούδια, αντί να εκτοξεύουν τα συνήθη συνθήματα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα! Όμως οι συγκινήσεις ενός πραγματικού παιχνιδιού είναι υπαρκτές και τα συμβάντα ενός ποδοσφαιρικού ματς έχουν τη δική τους κοινωνικοπολιτική φόρτιση. Γενικά, ο Βενιάδης έχει φροντίσει να ζήσουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε όλη του τη συναρπαστική πληρότητα. Το λιμπρέτο αυτής της ανήκουστης όπερας υπογράφει η Γκέρχιλντ Στάινμπαχ, ενώ σκηνοθετεί η Σοφία Σιμίτζις. Τους τραγουδιστές-ποδοσφαιριστές συνοδεύουν επί σκηνής το Ventus Ensemble και η νεανική χορωδία ομοίων φωνών Sonorae του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Τη μουσική διεύθυνση του έργου έχει η Φαίδρα Γιαννέλου.

Τάνια Τσανακλίδου-Λίνα Νικολακοπούλου

Τριάντα τρία χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του, μυθικού πλέον, δίσκου «Μαμά Γερνάω» (1988), και η Τάνια Τσανακλίδου με την Λίνα Νικολακοπούλου συμπράττουν ξανά και παρουσιάζουν την Δευτέρα 5 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων (αλλά και την Πέμπτη 8 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας) τη μουσική παράσταση «Τα σχήματα των αστεριών». Προσθέτωντας άλλα 10 χρόνια, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων (1981-2021) διαδρομής της Λίνας Νικολακοπούλου στη δισκογραφία, η στιχουργός κάλεσε την Τάνια Τσανακλίδου για να γιορτάσουν μαζί αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής της. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από θαυμάσια τραγούδια βαλμένα σε μια δίωρη, πολύχρωμη μουσική αφήγηση που σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Max Cooper

Με εκφραστικό όπλο την δημιουργική πολυπραγμοσύνη του και την ανάπτυξη της τέχνης του σε όλη τη γκάμα της ηλεκτρονικής μουσικής που έχει προηγηθεί, ο Max Cooper συνθέτει και υλοποιεί εντυπωσιακές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, εξαίρετους πολυκάναλους αναλογικούς ή ψηφιακούς ήχους ή ακόμα και απλούς χορευτικούς techno-ρυθμούς έχοντας πάντα στο νου του την ανθρώπινη χρήση και συγκινησιακή επίδραση/δράση της μουσικής. Έτσι, υπάρχουν φορές που αυτή μπορεί να υπερβαίνει κατά πολύ την οποιαδήποτε «τεχνική» υφή και φύση της – όπως περιέχει αξιόλογες συγκινησιακές διαστάσεις όπως συμβαίνει στον πιο πρόσφατο δίσκο του, «Glassforms». O καινοτόμος αυτός Άγγλος παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Ηρώδειο για μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία.

Woodkid

Ο Woodkid είναι σίγουρα ένας πληθωρικός καλλιτέχνης και το Ηρώδειο τον υποδέχεται στις 7 Ιουλίου, όπου παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη νέα του δισκογραφική δουλειά ως μέρος της παγκόσμιας περιοδείας του. Ο βραβευμένος Γάλλος σκηνοθέτης μουσικών βίντεο, γραφίστας και συνθέτης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του πάνω στο animation, ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα, με σημαντικές συνεργασίες με γνωστούς σκηνοθέτες και παράλληλα με σκηνοθεσίες γνωστών μουσικών βίντεο, όπως του Drake με τη Rihanna, του Moby, της Katy Perry και της Lana Del Rey. Υποψήφιος για Γκράμμυ αρκετές φορές, ο Woodkid ως μουσικός και τραγουδιστής έχει κερδίσει ένα φανατικό κοινό της ηλεκτρο-ακουστικής μουσικής. Αυτό που αναμένεται στη συναυλία του είναι ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό θέαμα, όπου συνυπάρχουν τα πάντα!

Περισσότερες πληροφορίες

Souled Out

  • Soul-Funk-R&B

Έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και μας ξεσηκώνουν με ένα ξέφρενο πάρτυ γεμάτο soul, funk, disco και R’n’B επιτυχίες.

«Όπερα ποδοσφαίρου»

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Μια μουσική και σκηνική σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη σε λιμπρέτο Gerhild Steinbuch. Τους τραγουδιστές-ποδοσφαιριστές συνοδεύουν το μουσικό συγκρότημα Ventus Ensemble και η νεανική χορωδία Sonorae. Διευθύνει η Φαίδρα Γιαννέλου.

Αφιέρωμα στην Αρλέτα

  • Ελληνική

«Τσάι Γιασεμιού»: με επιμέλεια του Βασίλη Ρακόπουλου, η Μελίνα Τανάγρη, η Νανά Μπινοπούλου, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και ο Πέτρος Κούρτης προσεγγίζουν αυτοσχεδιαστικά τα τραγούδια της.

Paris-Istanbul

  • Μουσικές του κόσμου

Η Αθηνά Ρούτση (τραγούδι), η Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο) και ο Φώτης Μυλωνάς (πνευστά, κιθάρα και μαντολίνο) σε αγαπημένες ευρωπαϊκές μελωδίες από τις αρχές του 20ού αιώνα – μία για κάθε σταθμό του «Orient Express».

Max Cooper

  • Φεστιβάλ Αθηνών

O καινοτόμος παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής σε μια πραγματικά καθηλωτική, πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία.

Woodkid

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Συμφωνικοί ήχοι, δυναμικά κρουστά, εντυπωσιακά visuals και προβολές ως στοιχεία μιας μεγαλειώδους παραγωγής και ενός φαντασμαγορικού μουσικού σύμπαντος.

Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Μια διεθνική συνάντηση διαφορετικών μουσικών γλωσσών και πολιτισμικών παραδόσεων ως ύμνος στο σύμπαν του ρυθμού. Συμμετέχει ο Σωκράτης Σινόπουλος.

El Sistema Greece, Blend Mishkin

  • Φεστιβάλ Αθηνών

Νεαροί μουσικοί που προέρχονται από 40 και πλέον χώρες, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη reggae-soul μπάντα Roots Evolution και Έλληνες τραγουδιστές όπως Θοδωρής Μαραντίνης, Μαρίνα Σάττι, Κατερίνα Ντούσκα, Ζερόμ Καλουτά, Taf Lathos, BNC.

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

  • Ελληνική

Παρουσιάζει ζωντανά το τελευταίο του δισκογραφικό πόνημα με τίτλο Κύκλοι και υπότιτλο «έξι ορχηστρικά θέματα κι έξι τραγούδια», που ερμηνεύουν η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Παναγιώτης Λάμπουρας.

Τάνια Τσανακλίδου, Λίνα Νικολακοπούλου

  • Ελληνική

«Τα Σχήματα των Αστεριών» μετουσιωμένα σε τραγούδια μέσα από μια παράσταση που σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Magenta Flaws και ο One Of Vas σε ένα δυναμικό double bill live στο "Ρομάντσο"

Οι Magenta Flaws επιστρέφουν με έντονα electro, synthwave και nu disco στοιχεία, ενώ ο One of Vas έρχεται έχοντας στις αποσκευές του το ολοκαίνουργιο single "Mirror".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Ο David August στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

έρχεται στην Αθήνα για μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "VĪS".

Ejekt Festival 2024: Loathe και Planet of Zeus στην ημέρα των Korn

Οι Loathe και οι Planet of Zeus μαζί με τους Korn και τους Spiritbox δημιουργούν ένα εντυπωσιακό line-up του σύγχρονου σκληρού ήχου.

Για άλλη μια βραδιά οι "Ποιητές μας τραγουδούν"

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη συναντιούνται ξανά στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

Οι super rockers Fleshtones στο "Αn club"

Opening act από τους The Acid Visions.

Ελένη Πέτα: "Είχα την ανάγκη να πάω κόντρα στη φασαριόζικη εποχή μας"

Η επιτυχημένη τραγουδίστρια διατηρεί την πίστη της στις δυνατές μελωδικές γραμμές, αλλά δεν νιώθει ασφάλεια στη ρουτίνα. Επιθυμώντας, λοιπόν, να προτείνει κάτι διαφορετικό, στήνει την παράσταση "Metamorphosis" με τους Γιώργο Λιμάκη & Κωνσταντίνο Μητρόπουλο (/4, στο Μέγαρο Μουσικής), που λειτούργησε ως αφορμή για μια εκτενέστερη κουβέντα.

Άγγελε Πεντάρη, υπάρχει το πεπρωμένο;

Ο νεαρός ντράμερ που γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία και κατάφερε να ξεπεράσει τους περιορισμούς της αναπηρίας του μάς παρακινεί να "πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας".